Annons

Stor frånvaro på skolorna

Västervångskolan hade på måndagen ovanligt många sjukskrivna elever.

Samtidigt som allt fler länder väljer att stänga sina skolor för att bromsa spridningen av coronaviruset så ska svenska elever som är friska gå till skolan. En del föräldrar tycks dock trotsa skolplikten och håller barnen hemma. Vissa enheter i Landskrona har idag haft så många om 50 procent av eleverna frånvarande.

Annons
 

Enligt en anställd ska hela 190 elever på Västervångsskolan vara hemma på grund av sjukdom. Hur många elever från varje skola som är hemma vill dock inte utbildningsförvaltningens chef, Fredrik Menkus Wegbratt svara på.
– Vi har högre frånvaro än vanligt men alla skolor är igång som vanligt. Frånvarotalen varierar från 15% till 50% på våra förskolor och skolor, skriver han i ett mejl.

Är barnen sjuka så ska de stanna hemma. Men friska barn ska gå i skolan, säger Fredrik Menkus Wegbratt.
– Då skall man gå i skolan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser