Annons

Stort och smått på auktion

Bertil Vallien och Lisa Larsson är två av många som är representerade på tisdagens onlineauktion.

På tisdag är det dags för en ny onlineauktion på Skånes Auktionsverk. Stort fokus ligger på nordisk keramik av bland annat Lisa Larsson. Lite större är att ropa hem än en porslinsfigur är en motorcykel eller varför inte en flygel?

Annons
 

Först ut på auktionen är hela 28 rop med keramik av Lisa Larsson. Men det är inte slut med det.
– Nej, vi har även ett flertal rop med Gunnar Nylund, Stig Lindberg och Vicke Lindstrand med flera, säger Anna Rodman, VD på Skånes Auktionsverk.
– Ett unikt objekt är en unik keramikskulptur av Bertil Vallien. Den är ganska stor och mycket speciell.

Enligt Anna Rodman är britter och även japaner intresserade av Lisa Larsson. Och på tal om Japan så är två av ropen tillverkade i just Japan. En flygel och en motorcykel.
– Motorcykeln är av märket Honda och den har redan uppmärksammats av flera intressenter. Flygeln är också mycket spännande. Det är en så kallad baby grand piano vilket innebär att instrumentet är lite mindre än de riktigt stora flyglarna.

Anna Rodman är utbildad gemmolog och naturligtvis har hon favoriter bland smyckena. Speciellt ett.
– Det är rop 413, en smaragdring med fin färg. Dessutom är den svensktillverkad och det är extra kul.

Allt ovan nämnda och mycket mer som silver, textilier, glasföremål, allmoge, vintage, armbandsur och mycket mer finns att beskåda på visningsdagen måndag den 16 mars mellan klockan 13 och 19. Onlineauktionen startar tisdag 17 mars klockan 18.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser