Annons
Fredagen den 21:e januari
1.8°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Massiv polisinsats i Landskrona

Ett stort antal poliser befann sig i Landskrona på torsdagen.
Foto: Polisen

På torsdagen genomförde polisen en stor insats i Landskrona. Mellan 40-60 poliser sågs såväl på Öster och i Karlsundsområdet som i centrala delarna av Landskrona. Resultatet blev att 10 personer är misstänkta för en rad olika brott.

Annons
 

Polisen i Helsingborg och Landskrona har under några dagar genomfört Operation Vårsol. Operationen avslutades i och med insatserna i Landskrona på torsdagen. Operationen gick över förväntan.
– Jag är mycket nöjd. Och framför allt är jag stolt över hur mina kollegor genomförde insatsen, säger Tina Anderberg, lokalpolisområdeschef i Landskrona.

Sammanlagt är tio män i åldern 20-50 misstänkta för brott. En av dessa är misstänkt för penningbrott.
– Det rör sig om en Landskronabo i 25-årsåldern som hade runt 100 000 kronor i sitt hem. Vi hittade pengarna i samband med en husrannsakan. Denna man är anhållen.
Och många husrannsakan genomfördes under torsdagen.
– Vi gjorde hela elva husrannsakan i bostäder och dessutom genomsökte vi åtta bilar. Totalt så kroppsvisiterade vi 26 personer.

Även kronofogden var med på Operation Vårsol och de gick inte hem tomhänta efter dagens arbete.
– De tog åtta bilar samt annat gods värt 549 500 kronor i beslag.

Polisen mötte även ett visst motstånd i samband med operationen.
– Det rörde sig om tre personer på Öster som kastade glasflaskor mot polisen men ingen träffade. De tre är dock misstänkta för försök till våld mot tjänsteman, säger Tina Anderberg.

Den som tror att brottslingar åter kan härja fritt i Landskrona efter att Operation Vårsol lagts ner tar fel. Operation Vårsol var en del i den större och omtalade Operation Rimfrost och denna fortsätter med oförminskad kraft.
– Det gör den och vi kommer att genomföra fler liknande aktioner i Landskrona, lovar Tina Anderberg och avslutar med att åter hylla sina kollegor.
– Allt gick precis som det skulle. Från ledningsnivå till de ute på gatorna. Jag är både imponerad och stolt, avslutar polisen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser