Annons

Harrys i konkurs

Harrys öppnade på Rådhuset den 2 december 2016 och nu är krogen satt i konkurs.

För drygt tre år sedan slog Harrys upp portarna i den helt nybyggda restaurangen i rådhuset i Landskrona. Någon riktigt skjuts fick dock krogen aldrig och på torsdagen satte franchisetagaren Ann Seth verksamheten i konkurs.

Annons
 

Kommunfullmäktige i Landskrona beslutade 2015 att investera sju miljoner kronor på att förvandla den tidigare tingsrätten och sedermera kontoret för stadens kulturförvaltning i rådhuset till en restaurang och nattklubb. Krögaren Ann Seth skrev tillsammans med Harrys på ett hyreskontrakt i april 2015 och den 2 december 2016 slog man upp portarna.

Motgångarna avlöste dock varandra. Byggandet av uteserveringen drog ut på tiden och när den väl var färdig så skulle gatubeläggningen läggas om. Den usla sommaren 2018 gjorde inte heller saken bättre. Detta, samt en rejäl hyra, har nu gjort att Ann Seth tvingats sätta verksamheten i konkurs.
– Jag hade en intresserad köpare så sent som häromdagen men hen backade ur. Och då hade jag inget annat alternativ är att ta en konkurs, säger hon på fredagsmorgonen.
– Det känns naturligtvis väldigt vemodigt. Men det höll helt enkelt inte.

Nu ligger ärendet hos en konkursförvaltare.
– Jag hoppas att någon kan dra igång igen, säger Ann Seth.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser