Inställt på grund av coronaoro

Helene Schmitz är aktuell i New York, Tomelilla men inte längre i Landskrona.
Helene Schmitz är aktuell i New York, Tomelilla men inte längre i Landskrona.

Coronaoron ställer till det för arrangörer. Två kulturarrangemang ställs nu in med kort varsel.

På söndag var det meningen att fotografen Helene Schmitz skulle hålla en föredrag på Landskrona Museum men detta har nu ställts in av fotografen själv med anledning av det rådande coronavirusläget.

Tisdagens program med författaren Lars H Gustafsson på Landskrona bibliotek är också inställt. 
– Lars ska genomgå en större operation.  För att minimera risken för att utsättas för coronaviruset, blev han rekommenderad av sina läkare att inte vistas i större folksamlingar, meddelar bibliotekarie Jessica Ralsgård.

Helene Schmitz som just nu är aktuell med utställningen Thinking Like a Mountain på Fotografiska i New York och som på lördag inviger en utställning med samma namn i Tomelilla konsthall har meddelat arrangörerna att hon inte kommer till Landskrona på söndag.
– Beslutet att ställa in kommer från henne själv, då hon varit ute och rest i Europa och är en försiktighetsåtgärd som hon tar i samband med coronavirusets spridning, informerar Jessica Ralsgård.

Naturligtvis är det hela olyckligt för Landskrona kulturförvaltning som hoppats på välbesökta arrangemang.
– Kulturförvaltningens följer till fullo stadens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och i nuläget fortsätter verksamheterna som vanligt. I något enstaka fall har arrangören själv ställt in sin medverkan, säger kulturchef Christian Dahl.

 

Till arkivet