Annons

Bortglömda Sverige

Carl-Martin “Sture Allén den yngre” Vikingsson är aktuell med en ny skiva och på fredag får vi den första provsmakningen i form av låten “Bortglömda Sverige” – som garanterat kommer att skapa mycket igenkänning i Landskrona.
Foto: Thomas H Johnsson.

Carl-Martin “Sture Allén den yngre” Vikingsson är tillbaka. I början av 2000-talet slog han igenom som sångare i det politiska reggae- och hiphopbandet Svenska Akademien. Efter några års uppehåll återvänder han nu till musiken med ett nytt tema: uppväxten i småstaden.

Annons
 

Fredagen den 13 mars släpps nya låten “Bortglömda Sverige” som är första singeln från kommande albumet “Det bortglömda Sverige”. 
– Låten handlar om saker jag kände mig tvungen att sätta ord på, saker jag behövde reda ut. Det är död och saknad, kärlek och frustration, säger Sture och för Landskronabon är det ingen tvekan om vilken svensk småstad han besjunger. Landskrona Direkt som tjuvlyssnat minns ungdomens blåsningar och äventyr i “Staden i vinden”.
Det svänger rejält när  det sjungs om Kapsylparken, flum vid Linjen och festerna på Slottet. 

Underdogperspektivet blir till poesi.

”Dom har ingen koll
För vi kommer från ett annat land
I en annan del av världen
Tjusigt bor nån annanstans
Men vi vet vårt värde
Det bortglömda Sverige

Nya låten är ett samarbete med bluegrassbandet Hillfillies. 
– Låten har jag gått och skavt med i flera år. Men jag visste inte var den skulle hamna musikaliskt, den ville inte bli nån trött jävla reggaelåt. När jag testade med Hillfillies kändes det som att den landade, fortsätter Sture. 

Den som råkar befinna sig i Stockholm, kan nu på lördag den 14 mars se Sture och Hillfillies köra premiärspelning för nya låten på  Amerikanska folkmusikföreningens klubb Rootnites. Dessutom blir det nytolkningar av äldre låtar ur Stures katalog. 
– Jag är så glad och peppad för det här samarbetet. Kom och lyssna, dansa och hojta! Ni kommer inte ångra er, säger Kajsa Westin, basist i Hillfillies. 

Carl-Martin Vikingsson på hemmaplan vid ett av SoulTimes arrangemang.Det svängde då och gör likaså på “Bortglömda Sverige” som är första singeln från kommande albumet “Det bortglömda Sverige”.  Håll koll på dina digitala streamingtjänster på fredag och håll tummarna för att vi får höra Sture på “himmaplan” i vår.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser