Annons

Polisen håller koll från luften

Polisen hoppas på allmänhetens förståelse och att åtgärderna utförs för att ytterligare öka säkerheten och tryggheten i bland annat Landskrona, när man nu använder drönare i sin utökade bevakning.

Vi noterar att polisen i nordvästra Skåne från och med idag och fram till och med torsdag kommer att använda sig av drönare i brottsbekämpande och brottsförebyggande syfte i Landskrona.
Det skriver polisen, nordvästra Skåne på sin hemsida.

Annons
 

Det är de centrala och östra delar av Landskrona som kommer att bevakas från luften.

”Kamerabevakning genom UAS/drönare är ett nödvändigt komplement till polisens övriga verksamhet att förebygga, förhindra eller upptäcka allvarlig brottslig verksamhet eller utreda eller lagföra sådana brott”, skriver Richard Glantz, områdeskommunikatör vid polisen.

 Kamerabevakningen kommer att bedrivas dygnet runt och ska  ske i brottsförebyggande och trygghetsskapande syfte.
”UAS-operatören får inte filma in i de bostadslägenheter eller andra integritetskänsliga utrymmen som finns i områdena, utan enbart filma allmänna platser såsom öppna ytor och grönområden dit allmänheten har tillträde. Varje flygtillfälle ska loggas av ansvarig insatsledare. Beslutet omfattar inte ljuddetektering eller upptagning av ljud på platsen”, skriver han vidare.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser