Landskampsmedaljer till LKGF

Landskronatjejerna Meja Engdahl-Petersson, Astrid Kristensson Nilsson, Tuva Henckel, Lucia Modeér Castro och Sanna Agic utgjorde det svenska landslaget när NM avgjordes i Kristianstad.
Foto: Privat

Kristianstad Arena har under helgen varit plats för Nordiska Mästerskapen i rytmisk gymnastik. I det svenska laget ingick flera representanter från Landskrona Kvinnliga GF.

Meja Engdahl Petersson var uttagen i den individuella tävlingen och ställde upp i grenarna tunnband och käglor.
– Mejas insats var klart godkänd i tunnbandsprogrammet men kägelmomentet innehöll ett par misstag för mycket. Meja som är i god fysisk form visade på en stigande formkurva efter ett litet dipp vid Riksserien 1 i
februari i Landskrona, berättar Jenny Engdahl. 

Dock blev det ingen finalplats individuellt denna gång.
Tillsammans med övriga individuella seniorgymnaster i det svenska laget blev resultatet en bronsmedalj i lagtävlingen. Vann gjorde laget från Finland.

LKGF hade inga representanter i juniorer individuellt, juniortrupp eller i duo tävlingen.
I seniortävlingen för trupp var Landskrona representerat av Meja Engdahl Petersson, Tuva Henckel, Lucia Modeér Castro, Sanna Agic och AstridKristensson Nilsson.

De fem gymnaster tävlade tillsammans i två program. Ett program med bollar och ett med kombinationen tunnband och käglor.
Under lördagen genomfördes mångkampen, där båda grenarnas sammanlagda poäng gav resultatet.
I den tävlingen hamnade flickorna på fjärde plats. Vid lördagens grenfinal genomfördes bollprogrammet mycket bra och resultatet blev silvermedaljen.
Tunnband och käglor som kördes en stund senare blev inte helt lyckat och flickorna fick nöja sig med brons.

Finland var outstanding i denna kategori med sin trupp som satsar mot ett eventuellt OS deltagande.

Emma Sandell från Landskrona återfanns bakom domarbordet under de båda tävlingsdagarna och kanske har LKGF en blivande internationell domare här.

Rebecca Braun och Jenny Engdahl. coachade gymnasterna under den intensiva helgen.
– Det blev en bra helg på jobbet, summerar Jenny Engdahl de hela. 

Till arkivet