Annons

Tidigare Landskronasimmare kungligt uppmärksammad

Adam Schön Svensson.
Foto: Privat

Vi noterar att den tidigare Landskronasimmaren Adam Schön Svensson i veckan gästade Kungliga slottet för att motta ett stipendium ur prins Carl Philips hand.

Annons
 

På tisdagen delade prins Carl Philip ut stipendier ur prins Bertil och prinsessan Lilians idrottsstiftelse. Bland de sju mottagarna fanns ett bekant ansikte i form av Adam Schön Svensson, tidigare simmare och tränare i Landskrona simsällskap som erhöll 25 000 kronor till utbildning. 

I veckan befinner sig Adam Schön Svensson på Idrottens utbildningscentrum Bosön på en elittränarutbildning, tillsammans med ett 30-tal tränare från olika idrotter så det passade därför utmärkt med en kväll på slottet och en timmes idrotts- och ledarsnack med prinsen.

Prins Bertil och prinsessan Lilians idrottsstiftelse har som ändamål att främja svensk idrott genom stipendier till ledare och instruktörer för vidareutbildning. Adam Schön Svensson nominerades till stipendiet av simlandslagets förbundskapten Ulrika Sandmark. Den tidigare Landskronasimmaren bor nu i Uddevalla där han är klubbchef och huvudtränare i stadens simklubb.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser