Anna Classon gästade Rotary

Bernt Aronsohn var gästvärd när Anna Classon besökte Rotarys måndagslunch. En minst sagt populär gäst som drog många medlemmar till hennes föredrag.
Bernt Aronsohn var gästvärd och glädjespridare när Anna Classon besökte Rotarys måndagslunch. 
Stadens näringslivschef var en minst sagt populär gäst som drog många rotarianer till sitt föredrag.

På måndagen gästade Landskrona stads tillväxt- och näringslivschef Anna Classon Rotary. Allt för att informera om vad som händer i kommunen. Intresset var stort.

Hon berättade bland annat om att betygen i skolorna blir allt bättre och att antalet anmälda brott minskar.  Med hjälp av tabeller visade hon också att ungdomsarbetslösheten i Landskrona idag är lägre än genomsnittet i Skåne.

Hon spår också en ljus och spännande framtid.
– Nästa vecka ska jag träffa tre stora företag som är intresserade av att flytta verksamhet till Landskrona och jag tror att vi ligger bra till, sa hon utan att avslöja vilja företag det rör sig om.

Att Landskrona växer är ingen hemlighet och en hel del väljer att flytta hit från andra städer. Det är dock inte bara i stadens norra delar som inflyttningen är stor.
– Nej. Häljarp är hett. Det ligger perfekt med närheten till Lund och Malmö.

Efter det korta föredraget ställde Rotarymedlemmar frågor om olika områden. Hon informerade då bland annat om att förhandlingar med Trafikverket pågår gällande spårområdet mellan Ljuspunkten och Skeppsbrokajen.
– Vi tycker att förhandlingarna går långsamt samtidigt som Trafikverket tycker det går snabbt, sa Anna Classon och skrattade.
– Men vi vill ha till en lösning så snabbt som möjligt.

En annan fråga gällde idrottsplatsområdet och förhandlingarna med Serneke.
– Jag trodde vi skulle ha kommit längre, sade hon efter att ha tänkt en stund.
– Men vi har fått till vägen genom Karlslundsområdet och det byggs just nu bostadsrätter. Men vad gäller idrottsplatsområdet så rör det sig om enorma pengar. Men vi hoppas kunna presentera en lösning innan eller något efter sommaren.

Anna Classon avslutade träffen med att intyga att kommunen inte blivit fartblind.
– Nejdå. Vi har en långsiktig plan och vi är handlingskraftiga. Och detta gör att stan är attraktivt för näringslivet.

Landskrona växer. Nu planeras det för nya verksamheter strax norr om DSV.
Till arkivet