Annons

Dammhagskolan och Seminarieskolan slås ihop

Seminarieskolan växer i höst när eleverna som idag går på Dammhagskolan flyttar hit.

Från och med höstterminen kommer de elever som idag går på Dammhagskolan att få sin undervisning på Seminarieskolan. Att de två enheterna blir till en är enligt de styrande en åtgärd som kommer att gynna eleverna. Några direkta uppsägningar är inte aktuella men en del förändringar kan ske.

Annons
 

Med jämna mellanrum sker stora förändringar i den lokala skolvärlden. Närmast ligger en sammanslagning mellan Dammhagskolan och Seminarieskolan. Alla elever som går i förskoleklass upp till sjätte klass på Dammhagskolan kommer därmed att flytta till Seminarieskolan till höstterminen. Skolan kommer då att hysa drygt 700 elever. Föräldrarna till barnen kommer under torsdagen att informeras om sammanslagningen. Det meddelade utbildningsnämndens ordförande Lisa Flinth (L) på torsdagsmorgonen.
– Det är inte en fråga om besparing, säger hon och förklarar.
– Dammhagskolan är en liten enhet på cirka 200 elever. Även Seminarieskolan är ganska liten. En sammanslagning innebär att klasserna kan bli lagom stora. Och detta innebär att vi på ett mer effektivt sätt kan knyta till oss specialpedagoger med mera. Tillsammans kommer de båda skolorna att bli starkare efter en sammanslagning.

Lisa Flinth kan inte rakt svara på frågan om personal får sluta.
– Syftet är inte att spara pengar genom att säga upp personal. Men såklart kan det bli fråga om förändringar. Men Landskrona stad är en stor arbetsgivare. Några direkta uppsägningar är inte aktuella.

När en liknande sammanslagning gjordes för ett antal år sedan, då elever på GA-skolan på kort varsel förflyttades till Dammhagskolan, så gick tongångarna, inte minst bland föräldrar och elever, mycket höga. Så blir det inte nu, siar Lisa Flinth.
– Det är ungefär samma elevgrupper som går på skolorna och personalen på de båda skolorna har samma spetskompetens. Det är också så att många av eleverna som idag går på Dammhagskolan har äldre syskon som går på Seminarieskolan.

Enligt Lisa Flinth så kommer lokalerna på Seminarieskolan att räcka väl till.
– Där finns gott om plats. Där är ju såväl den gamla byggnaden som den nyare som tidigare inhyste GA-skolan. Men jag vet inte exakt var alla kommer att placeras.

Öresundsgymnasiet kan samlas på en adress
I och med sammanslagningen skapas en möjlighet att bygga ett campus för Öresundsgymnasiet, där samtliga gymnasieprogram kan samlas på samma adress. Programmen är nu utspridda på flera platser i Landskrona.
– Ett sammanhållet gymnasium leder till högre kvalitet, större attraktivitet och långsiktigt sund ekonomi. Vi vill säkerställa att vi har ett gymnasium som är attraktivt, konkurrenskraftigt och ett lockande alternativ för stadens unga, säger Lisa Flinth.

Seminarieskolans äldre elev går i denna byggnaden som tidigare var en del av GA-skolan.

Flytten innebär att Öresundsgymnasiet kan överta hela fastigheten.

Annons
Annonser
























Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser