Källaröversvämningar längs med Strandvägen

I natt drabbades minst fyra fastighetsägare längs med ombyggnationen av Strandvägen av översvämningar i sina källare.
– Det var en pump som havererade, förklarar Göran Nilsson på NSVA.

 NSVA håller som bekant tillsammans med Landskrona stad på med underhåll och ombyggnad av Strandvägen på sträckan mellan Holmgatan och Svaneholmsrondellen.  I natt råkade man ut för att en pump som avlägsnar vatten från ett uppgrävt håll havererade i samband med ett strömavbrott. 
– Jag har fått besked om att fyra fastighetsägare drabbats av vattenfyllda källare. Så snart vi fick igång pumpen igen så lättade det på trycket och vattnet drog sig tillbaka igen, säger Göran Nilsson beklagar det inträffade.
– Det är sånt som händer men det hör inte till vanligheterna.

En av de som drabbats av översvämning är Göran Green som bor på Strandvägen.
– Vi märkte det i samband med att strömmen gick i natt. Det var en jordfelsbrytare som löst ut, säger Göran Green.

Synen när han gick ner i källaren var inte munter.
– Det stod 26 centimeter vatten på golvet. Det var bara att ringa NSVA. De kom ganska omgående och pumpade bort vattnet.

Hur mycket som är förstört kan inte Göran Green svara på i skrivande stund.
– Allt i trä och tyg är förstört. Men hur stora övriga skador är vet jag inte. Det kommer hit folk som kan detta under dagen.

Vis av den nya erfarenheten kommer Göran Green att se till att det som är ömtåligt placeras så att det inte skadas vid en eventuellt ny översvämning.
– Så är det. Men nu hoppas jag att de som gräver i gatan har koll på vad som händer och att de åtgärdar så att det inte sker igen.

Till arkivet