Annons

De vill skriva BoIS-historia

Tobias Celedon, akademichef Landskrona BoIS, Mikael Jönsson, VD HSB Landskrona och Teuta Azemi ansvarig för tjejfotbollen i Landskrona BoIS.

HSB i Landskrona har genom att sponsra föreningslivet i staden engagerat sig i samhället. Nu slår de på stora trumman genom att öronmärka sponsorpengar till BoIS satsning på tjejfotbollen. Tanken är att ett randigt tjejlag ska spela aktivt till hösten.

Annons
 

Fram tills nu har BoIS arrangerat tjejfotboll i projektform. Detta har bestått i att unga tjejer spelar fotboll i Dammhagskolans gymnastiksal en gång i veckan. HSB:s satsning gör dock att verksamheten går från att vara ett projekt till att bli en del av föreningens ordinarie verksamhet.
Den som tränat tjejerna och som från och med den 1 mars anställs av klubben på deltid är Teuta Azemi.
– Ända sedan jag var liten har jag velat lira i BoIS. Men istället för att spela i den randiga tröjan får jag nu vara ledare. Det känns stort, säger hon och ler.

Mikael Jönsson är chef för HSB Landskrona och han är väldigt tydlig med att tjejfotbollen ska ha en del av sponsorkakan till BoIS.
– Vi bygger bostäder för alla och då vill vi sponsra alla typer av innevånare, säger han och det märks att han brinner för frågan.
– Det är klart att vi vill synas men företag av vår storlek måste också ta ett socialt ansvar för samhället som vi bygger för, säger Mikael Jönsson och utmanar andra företag.
– Jag hoppas att vi genom vår satsning på tjejfotbollen kan få andra företag att göra liknande insatser. Det behöver inte vara på just tjejfotboll. Det kan vara allt inom idrott eller kultur. Det är lätt att ta hand om tegel och betong. Men när det gäller människor så är det en annan sak. Det är dags att sluta prata och börja agera.

Den 31 mars kommer BoIS att arrangera en kick-off dit man vill locka tjejer och deras anhöriga. Allt för att informera mer om satsningen på tjejfotbollen. Exakt var och hur dags kick-offen kommer att äga rum är inte spikat i skrivande stund. Men Teuta Azemi hälsar att intresserade är välkomna till Dammhagshallen.
– Vi är där varje tisdag mellan klockan 17 och 18. Där är alltid 12-14 tjejer som lirar fotboll. Det hade varit kul om fler kom, säger Teuta Azemi.

I en tidigare artikel har BoIS ordförande Urban Jansson berättat om sina förhoppningar om ett tjejlag. Och nu är det alltså på gång. Tobias Celedon är chef över BoIS akademi och han har tillsammans med Anders Lindfors, ansvarig för företagsförsäljning och affärsnätverk i BoIS förhandlat med HSB.
– Vi har ju pratat om tjejfotboll länge. Men nu kom HSB och gav oss en skuff i baken. Så nu blir det äntligen verklighet, säger Anders Lindfors.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser