Annons

Ulla Lemberg – Du kanske säger att jag drömmer! 

Det var när fotografen Ulla Lamberg i mitten av 1980-talet gjorde ett jobb i Chile som hon kom i kontakt med utsatta barn, vilket senare resulterat i hon grundade stiftelsen Change Attitude.

 
Landskronabon Ulla Lemberg är en välkända pressfotografer och filmare men också barnrättsaktivist. Tisdag 10 mars 18.00 besöker hon Landskrona bibliotek för att berättom sitt engagemang och arbete kring barn. 
 
Det sociala och humanitära engagemanget har tydligt funnits med i bild och film sedan Ulla Lemberg blev Aftonbladets första kvinnliga pressfotograf vid 23-års ålder. Hennes arbeten “See – Woman”, “Dear Child” och “I Want You to Know” har visats i över 30 länder. 2011 startade Ulla Lemberg stiftelsen Change Attitude som arbetar för att inga barn ska bli offer för sexuella övergrepp. Change Attitude initierar samarbeten och använder sig av olika konstformer som film, foto, musik etcetera för att föra fram sitt budskap om barns rätt. 

Barnkonvention blir lag 2020 och det uppmärksammar Landskrona bibliotek på ett flertal sätt under våren. 

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser