Annons

Textilier fyller Pumphuset

Mona Hedin ställer ut på Pumphuset.

Textilkonstnären Mona Hedin är en målande konstnär i det textila materialet, hon målar helt enkelt i garn. Hon är representerad i landsting, kommuner, museer och kyrkor. Många gallerier och konsthallar har också haft hennes verk till beskådan sedan hennes fösta utställning 1984. Nu ställer hon för första gången ut i Landskrona. Utställningen på Pumphuset har vernissage på lördag klockan 12-15 med invigning klockan 13.

Annons
 

Mona Hedin arbetar med textila objekt, främst gobelänger och gärna i oregelbundna former. Hon utgår från det textila materialets förutsättningar, material som ull, lin och silke, men också främmande material som skapar en tredimensionell bild.
– Vävningen är mitt långsamma språk, som kräver mycket förarbete av skisser, val av material och färg, det är en långsam process, säger Mona Hedin.

I sina textila bilder arbetar hon med naturens former i ett abstrakt formspråk, som blandas i en mix av minnen och företeelser som på olika sätt har beröringspunkter i hennes eget liv. Mona Hedin är yrkesverksam konstnär sedan mer än 30 år och hade sin första separata utställning 1984. Utställningen pågår mellan den 15 februari och den 29 mars.

Vid vernissagen kommer Mona Hedin att finnas på plats för att berätta om sitt konstnärskap och om utställningen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser