Annons

Han kräver att IP rustas upp

Inramningen kring IP håller stundtals betydligt högre klass än själva arenan. Nu vill många BoIS-fans se en upprustning av Landskrona IP.

I över femton år har frågan om en ny arena för fotboll stötts och blötts i Landskrona. Idag har BoIS-supportern Simon Bergsten tröttnat på alla tomma ord och kräver i en mustigt formulerad namninsamling en upprustning av Landskrona IP.

Annons
 

 – Först och främst behövs det förbättras, gällande omklädningsrum, lokalerna och områden där folk vistas så det är fräscht och inte skadligt, säger han som spenderar en hel del tid på området så som engagerad supporter till Landskrona BoIS,

– Om det kostnadsmässigt sätt kan vara bättre med en ny arena låter jag vara osagt för det har jag ingen koll på, säger han men menar att nu måste något hända.

I sitt upprop jämför han skicket på IP med vad som möjligen står att finna i ett U-land, en förfallen öststat och där omklädningsrummens standard är i sämre skick än en knarkarkvart.
– Förhållandena är så pass usla att BoIS inte ens kan få igång sitt biljettsystem då kommunens nätverk är för dåligt. Det medför bland annat att inga nya årskort skickats ut ännu.

Ingen insyn i kommunens planer
Under tre års tid har Serneke funnits med i kulisserna gällande utvecklingen av idrottsplatsområdet i Landskrona. Under en period fanns som bekant även en avsiktsförklaring kring detta mellan kommunen och byggföretaget. I en annan artikel i veckan – På idrottsplatsfronten intet nytt – sa stadsdirektör Christian Alexandersson att de höga ambitionerna på förbättrade arenor för bland annat simning, issporter och fotboll kvarstår och att man till sommar skulle redovisa en tydligare bild av läget. Trots långa utredningstider och i vissa fall löften om förbättringar är insynen nästintill obefintlig i vad som planeras för IP.
– Vi sitter fortfarande i positiva diskussioner gällande utvecklingen av Karlslund. Vi återkommer när vi har något mer konkret att berätta, säger exempelvis Johan Live, pressansvarig vid Serneke Sverige AB till Landskrona Direkt idag.

15 år av drömmar
Redan 2004/2005 fanns det en dialog mellan Landskrona BoIS och kommunen om en ny arena. Klubben som då låg i allsvenskan såg vad som hände i andra städer. Planerna rann dock ut i sanden.

2011-2012 presenterades storslagna planer på en drömarena i centrum. En stadion med hotell, restaurang och exklusiva bostäder skulle uppföras nära hamnen mellan gamla stationen och skeppsbrokajen. Det sades att man då var mycket nära att sätta spaden i jorden. Den ekonomiska kalkylen höll dock inte utan nya arenaalternativ utredes. Nybyggnation vid järnvägsstationen och vid gamla järnvägsstationen var på tal innan Landskrona BoIS två veckor innan valet 2014 presenterade ett förslag på en ombyggnation av Landskrona IP, vilket då ansågs vara det ”bästa alternativet såväl ekonomiskt som sportsligt.”

Sedan har det varit tyst – utåt sett i varje fall.

Läs mer

Entrén till Landskrona Arena skulle ligga ut mot Österleden. Illustration: Jonas Lloyd Arkitektkontor.

Två veckor innan valet 2014 presenterades ett utkast till hur Idrottsplatsen i Landskrona skulle kunna se ut i framtiden. Samsyn tycktes då råda mellan politikerna på plats och många trodde att första etappen inte var långt borta. Illustration: Magasin A.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser