Annons

Från Guangzhou till Landskrona

Destination Gotlands nya LNG-fartyg M/S Thjelvar ankom till Landskrona och Oresund Drydocks i dagarna för att förberedas för Gotlandstrafiken. Väl i hemmahamnen Visby kommer ett dop att äga rum då hon kommer att byta namn, från M/S Thjelvar till M/S Gotland.
Foto: Magnus på Oresund Drydocks.

Vi noterar att det råder hektiska dagar på Sveriges största varv, Oresund Drydocks Ship Repair Yard i Landskrona. Bland fartygen som ligger inne för service är bland andra Destination Gotlands nybyggda färja M/S Thjelvar.

Annons
 

Från kinesiska Guangzhou Shipyard International Company Limited i Guangzhou har gasfärjan M/S Thjelvar nått svenskt vatten och ligger nu förtöjd vid Landskronavarvet. Thjelvar drivs av flytande naturgas (LNG) och ska enligt rederiet släppa ut 20 procent mindre koldioxid än deras andra färjor.

På varvet ska färjan nu förberedas för Gotlandstrafiken.
– Hon planeras angöra Visby i början av april då ett dop kommer äga rum.  Där kommer hon att byta namn, från M/S Thjelvar till M/S Gotland enligt en stolt tradition i Rederi AB Gotland sedan 1865, meddelar rederiet via sitt Instagram-konto.

Det 200 meter långa fartyget drivs med fyra gasdrivna motorer och har en maxfart på 28,5 knop.
M/S Thjelvar kan ta 1650 passagerare och 500 fordon. Sammanlagt finns det 98 hytter ombord.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser