Annons

Polisen varnar för falska sedlar

De senaste dagarna har anmälningar om falska sedlar inkommit till polisen. Senast var det ett konditori i staden som fick in två femhundralappar som visade sig vara falska.

Annons
 

Just nu är falska femhundralappar i omlopp och polisen ber nu att handlare och privatpersoner som hanterar kontanter är vakna. I fredags fick ett konditori i Landskrona in två falska femhundralappar. De är dock inte de enda. Ett varuhus och en hamburgerrestaurang har även de fått in falska femhundralappar. Och så sent som i måndags fick någon av butikerna på Center Syd in flera falska femhundringar.
– Brott som detta går i vågor. Vi ser dock en klar ökning i och runt Landskrona de senaste dagarna. Så det gäller att vara vaksam, säger Åsa Emanuelsson på polisens informationsavdelning.
Det har 

Det är dock inte bara de som står vid en kassaapparat som bör hålla ett extra öga på sedlarna.
– Vi har ett exempel på hur en privatperson blivit lurad. Hen sålde en produkt på blocket och fick ett kuvert med 16 femhundralappar i betalning. När hen sedan kontrollerade sedlarna ordentligt så visade det sig att samtliga var förfalskade, säger Åsa Emanuelsson.

Läs om falska sedlar på Riksbankens hemsida.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser