Annons

Mannen sköts med flera skott

Polisen Foto: André Tajti. AT-Foto.se

Polisen har skapat sig en bild av hur det gick till när en 34-åring Landskronabo sköts till döds på Bryggaregatan på tisdagskvällen. Man håller dock tillbaka en hel de fakta eftersom man inte vill styra eventuella vittnen.

Annons
 

Larmet kom till polisen klockan 18.22.
– När vi kom till platsen så fann vi den skottskadade mannen i sin bil. Han var då träffad av flera skott. Exakt var de träffat vill jag inte gå ut med i nuläget, säger Jonas Berg, tillförordnad lokalpolischef i Landskrona. Enligt uppgifter till annan media ska mannen ha blivit skjuten i huvudet.

– Det var lite stökigt på platsen innan ambulansen kört iväg med den skadade mannen men vi fick sedan kontroll på situationen och spärrade av. Därefter följde en teknisk undersökning samtidigt som vi förhörde vittnen. Men vad detta gett, håller vi också för oss själv för tillfället.

Klart är att det rör sig om mer än en gärningsman.
– Vi vet att det är minst två gärningsmän. Men vi vill inte gå ut med hur de tog sig från platsen eller vilket håll de tog. Även dessa uppgifter skulle kunna påverka vittnen.

Den skjutne mannen är sedan tidigare känd av polisen.
– Vi vet vem han är men han är inte dömd för grövre brott de senaste åren, säger Jonas Berg.

Polisen utesluter inte att det rör sig om gängrelaterad brottslighet.
– Det är mycket i tillvägagångssättet som tyder på tung kriminell brottslighet. Men innan vi fastställer något sådant så måste vi ha mer på fötterna. Sen finns det ju alltid funderingar hos var och en av oss poliser, säger Jonas Berg.
– Men vi har ingen misstänkt i nuläget.

Under natten hördes en helikopter över staden och antalet poliser som patrullerar i kvarteren runt Bryggaregatan har ökat.
– Det beror dels på att någon kanske har något intressant att delge oss. Men vi syns även på platsen för att skapa trygghet. Det är alltid oroligt när stadsdelar drabbas av så grova brott.

Jonas Berg anser dock inte att det behövs fler poliser till stan i nuläget.
– Faktum är att vi sedan skjutningen och sprängningarna i juli 2019 har en ökad närvaro. Och vi pressar kriminella nätverk ganska rejält just nu. Därför tycker jag inte att vi behöver fler polismän generellt idag.

Tidpunkten och platsen gör att polisen är övertygad om att det finns vittnen till skjutningen.
– Vi har redan pratat med en del men vill komma i kontakt med fler. Såväl personer som iakttagit något innan och efter själva skjutningen. Det är bara att ringa 114 14 och säga att man har uppgifter att lämna, avslutar Jonas Berg.

Läs mer: Man skjuten till döds på Bryggaregatan

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser