Annons

Jazzcaféer med bredd

Vårens akter på Jazzcafé på Landskrona teater

En värmande soppa, något gott att dricka och till detta högklassig jazz i en gemytlig cafémiljö, vad sägs om det?
Nu drar de populära jazzcaféerna på teaterrestaurangen i Landskrona igång för våren och förutom den hemlagade soppan, kan konsertbesökaren också se fram emot ett spännande jazzprogram med
stor bredd och variation.

Annons
 

Vårens program:
Martin Brandqvist kvartett
Martin Brandqvist, bandledare, kompositör och trumslagare har av flertalet kritiker prisats för sin kvartett och deras senaste album ”Relations”. Mogna och samtidigt nyfikna melodier är arrangerade på ett sätt som lyfter fram och fördjupar gruppens individuella röster. Medlemmarna i gruppen känns omsorgsfullt utvalda för att fördjupa sig i Martins Brandqvists musik. Martin Brandqvist – trummor, Inge Petersson Lindbäck – sax, Johan Olsson – piano och Mattias Hjorth – bas.
5 februari kl 19.00 Landskrona Teater

Tony Pancella/Ulf Rådelius Connection
Mars Jazzcafé introducerar den italienska pianisten Tony Pancella i en reunion med basisten Ulf Rådelius. Under 90-talet turnerade de tillsammans med sin trio i södra Europa. Denna gången sitter lyhörda Johan Kolsut
bakom trumsetet, som med sin moderna spelstil ingjuter nya impulser i musiken. Trion samlas runt sina favoritlåtar från standardrepertoaren blandat med originalkompositioner.
4 mars kl 19.00 Landskrona Teater

Mårten Lundgren ”Big band goes small band”
Trumpetaren och storbandsfantasten Mårten Lundgren sprider med denna kvartett ett nytt ljus över kända melodier från storbandsrepertoaren och presenterar dem i ett annorlunda format som ger melodierna nytt liv. Med i gruppen har Mårten danska Zier Romme Larsen, den danska basisten Ida Hvid och det svenska unga trumfyndet Cornelia Nilsson.
8 april kl 19.00 Landskrona Teater

Chico Lindvall ”plays Ellington”
Jazzcaféernas vårsäsong avslutas i en kväll med Duke Ellingtons musik.
Malmögitarristen Chico Lindvall, som i decennier har förgyllt jazzen med sitt personliga gitarrspel, har denna gången samlat ihop ett prominent allstar band med sina nära vänner. I denna line-up finns saxofonisten Håkan
Broström, Maggi Olin på piano, samt Johnny Åman på bas och Paul Svanberg på trummor.
13 maj kl 19.00 Landskrona Teater

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser