Annons

Polisen kontrollerade knark på krogar

Drogproblematiken på krogarna är stor. Därför genomförde polisen i Landskrona en riktad insats mot den krogrelaterade narkotikabrottsligheten den gångna helgen. Resultatet blev bland annat att en 30-årig man sitter anhållen misstänkt för grovt narkotikabrott.

Annons
 

– Krogmiljön är viktig för den här typen av kriminella personer. Dels är det en arena där de kan visa upp sig genom att spendera sina kriminella vinster och använda sitt våldskapital till att få fördelar, dels är det en marknad för deras narkotikaförsäljning, säger insatsledare Jonas Berg.

Sammanlagt kontrollerades ett stort antal personer varav 10 personer rapporterades för olika narkotikabrott. Dessutom ertappades en narkotikaförsäljare på en av krogarna. Detta ledde vidare till husrannsakningar där det hittades ytterligare narkotika i sådan mängd att langaren anhölls misstänkt för grovt narkotikabrott.

Totalt rörde det sig om sju krogar i Häljarp och Landskrona som fick besök av polisen.
– Generellt sett såg det bra ut och samtliga krögare vi träffade var positiva till kroginsatsen och välkomnade den här typen av polisverksamhet, säger Jonas Berg.

Insatsen skedde inom ramen för den långsiktiga operationen mot de kriminella nätverken i Landskrona som står för skjutningar, sprängningar och annat våld. Landskronapolisens arbete mot de kriminella nätverken är långsiktigt och kommer omfatta ytterligare kroginsatser framöver.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser