Annons

Bekräftat: Eirin hittad i Lundåkrabukten

Polis och räddningstjänst var snabbt på plats i Lundåkrabukten för att ta hand om den kropp som hittades av en förbipasserande. Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Uppdaterad 14.50

På lördagsförmiddagen hittades en kropp i Lundåkrabukten söder om Landskrona. Kroppen fördes till rättsmedicinalverket och har under måndagen identifierats att vara Eirin Mikkelsen som försvann 25 december 2019 i Landskrona.

Annons
 

Det var en förbipasserande som ringde 112 och berättade om fyndet vid 10.30-tiden på lördagsförmiddagen. Platsen spärrades snabbt av och en teknisk undersökning genomfördes samtidigt som kroppen transporterades till Rättsmedicinalverket för identifiering. Kroppen var så pass illa åtgången att man inte direkt kunde säga om det rörde sig om en man eller kvinna.
Enligt den norska tidningen Verdens Gang är det 99 procent säkert att det är Eirin Mikkelsen, som försvann från Skeppsbrokajen på julafton, som hittats.
– Vi har fått besked från polisen att det är mer än 99 procent säkert att det är Eirin som man hittat, säger advokat Jon Anders Hasle till VG.

Att det är Eirin Mikkelsen bekräftas på måndagseftermiddagen på polisens hemsida.
– Lördagen den 25 januari påträffades en kropp vid Lundåkrabukten, strax söder om Landskrona.  Kroppen fördes till rättsmedicinalverket och har under måndagen identifierats att vara den kvinna som försvann 25 december 2019 i Landskrona. Anhöriga är underrättade, står det att läsa.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser