Annons
Onsdagen den 8:e december
Dagens namn: Virginia

Galleri fick ruta krossad av banger

Förödelsen på Galleri Tapper-Popermajer var stor efter att någon sprängt sönder galleriets stora skyltfönster med en banger natten till fredagen..
Foto: Läsarbild

Ännu en bangersprängning har ägt rum på Norra Kyrkogränden i centrala Landskrona. Denna gång var det Galleri Tapper-Popermajer som fick sitt skyltfönster krossat.

Annons
 

Imorgon lördag är det vernissage för en ny utställning på Galleri Tapper-Popermajer som ligger på hörnan av Norra Kyrkogränden och Slottsgatan. Det blir dock mycket extra arbete med invigningen eftersom någon krossat en 2×2 meter stor ruta till galleriet med en banger. Det var klockan 3.14 natten mellan torsdagen och fredagen som bangern briserade.
– Det var vårt stora skyltfönster ut mot Slottsgatan som sprängdes i bitar, säger en bedrövad Hans Tapper, gallerist.
– Det är mycket tråkigt. Och kanske värst är att två av konstnären Anna Sjölins tavlor förstördes. De blev helt enkelt perforerade av glassplittret.

Fredagen kommer i mångt och mycket gå åt till städning och fönsterlagande för Hans Tapper.
–  Det kommer att bli tufft. Vi har glassplitter i hela lokalen, ända in i rummet mitt emot, 15 meter bort. Sen kommer vi att få spackla och måla väggarna då de är perforerade med glassplitter, säger Hans Tapper och försöker förstå varför någon gör något sådant.
– Att ge sig på kulturen med våld är riktigt lågt.

Hur mycket sprängningen kommer att kosta Hans Tapper vet han inte i dagsläget.
– Vi har såklart försäkringar men det är ju självrisker samt en massa arbetstimmar som ska tas. Det kommer att kosta oss mycket. Men vi vill fortsätta att driva vår verksamhet. Därför funderar vi på att via våra kanaler ha en insamling via Swish.

Utsatt område
Det är många bangers som avfyrats i det aktuella området. Bland annat har museet drabbats. Dessutom har lokalen som tidigare inhyste SE-Banken fått flera stora fönster förstörda efter att en bil utsatts för attentat. Dessutom har ett flertal bangers avfyrats på Norra Kyrkogränd. Några gärningsmän har polisen dock inte lyckats få tag på.

Läs även: Tid för mellanrum och fest på Galleri Tapper-Popermajer

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser