Villapriset upp – bostadsrätter ner

Den del av före detta Hotel Öresund som inte ägs av Landskronahem håller just nu på att byggas om till bostadsrättslägenheter. Försäljningsstart är planerad till sommaren.
Den del av före detta Hotel Öresund som inte ägs av Landskronahem håller just nu på att byggas om till bostadsrättslägenheter. Bostadsrättsföreningen Tvålfabriken har säljstart kommande månad enligt mäklaren som har hand om försäljningen. Inflyttning planeras till kvartal 4, 2021.

Priserna på bostadsrätter har gått ner i Landskrona stad, meddelar nyhetstjänsten Newsworthy vilka analyserat den senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik. Medelpriset på försäljningarna under sista kvartalet 2019 visar på en nedgång med 4 procent.

Bland kommunerna i Skåne län sjunker priserna på bostadsrätter i åtta av 16 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Kristianstad där priserna sjönk med hela 17 procent. I Klippan däremot steg priserna med 11 procent.

Sammanlagt såldes 74 bostadsrätter i Landskrona kommun mellan oktober och december till ett genomsnittligt pris på 1,5 miljoner kronor. I fjol gjordes 81 affärer vid motsvarande tid på året.
I hela Skåne såldes 3 603 bostadsrätter för i snitt 1,9 miljoner kronor.

Villapriserna uppåt
Villapriserna däremot har kännbart gått upp i Landskrona. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 9 procent.
Sammanlagt såldes 63 villor i Landskrona kommun mellan oktober och december till ett genomsnittligt pris på 3,4 miljoner kronor. I fjol gjordes 63 affärer vid den här tiden på året.

I hela Skåne såldes 2 030 villor för i snitt 3,2 miljoner kronor.

 

Till arkivet