Professorer, ensamseglare, luffare och en diplomat föreläser

Dick Harrison är professor i historia vid Lunds universitet. Han har blivit känd för en större publik genom sin medverkan i TV och radio och för sin medryckande berättarstil. Han skriver regelbundet mycket populära historiska artiklar i Svenska Dagbladet och har skrivit ett sextiotal böcker. Boken ”Stora döden” handlar om digerdöden och belönades med Augustpriset år 2000 och 2018 utkom Dick Harrison med det kritikerrosade tvåbandsverket ”Englands historia”..
Dick Harrison är professor i historia vid Lunds universitet. Han har blivit känd för en större publik genom sin medverkan i TV och radio och för sin medryckande berättarstil. Han skriver regelbundet mycket populära historiska artiklar i Svenska Dagbladet och har skrivit ett sextiotal böcker. Boken ”Stora döden” handlar om digerdöden och belönades med Augustpriset år 2000 och 2018 utkom Dick Harrison med det kritikerrosade tvåbandsverket ”Englands historia”. Det sistnämnda är förövrigt temat på hans föredrag på Pumphuset den 12 maj.

En ensamseglande akvarellmålare, en professor i kemi och en annan i historia, en skojfrisk luffare samt en diplomat – där har ni den spretande buketten som ska sätta färg på vårens föredragsserie på Pumphuset i Borstahusen.

Borstahusens Museiförening fortsätter att varva spännande föreläsare i Konsthallen på Pumphuset. Under våren finns möjlighet att bekanta sig med följande personer:
25/2 – Elizabeth Tyler, ”Ensamseglare och konstnär”
10/3 – Ulf Ellervik, ”Konsten att njuta av kemi”
24/3 – Per Erik Tell, ”På luffen genom Europa”
28/4 – Birgitta Holst Alani, ”Mellanöstern mellan hopp och förtvivlan. Vad händer i arabvärlden idag?”
12/5 – Dick Harrison, ”Englands historia”

– Samtliga program börjar klockan 19.00. Biljetter säljs från kl. 17.30. Entré 80 kronor  Medlemmar i musei- eller konstföreningen betalar 60 kronor. Vid programmen med Ulf Ellervik och Dick Harrison kostar det 100 kronor för medlemmar och 120 kronor för övriga, meddelar Birger Olsson, sekreterare i Borstahusens Museiförening.

Möt konstnären Elizabeth Tyler på hemmaplan i Borstahusen. Hon är först ut i Borstahusens Museiförenings föredragsserie i år. Hon kommer att berätta om att släppa förtöjningarna efter sin mans död och segla vidare ensam i Medelhavet. Hon visar bilder och video från sina ensamseglatser och några av de målningar som blev till under resans gång. Hon berättar inte bara om sorg och glädje utan också med självironi och humor om misstag och framgång. Men, mest av allt är det en berättelse om hur hon återfann livskvalitet och inspiration till sina havsinspirerade målningar. Boka in den 25 februari om du vill veta mer.
Till arkivet