Annons

Lisa Flinth kände till JO-anmälan mot blivande chef

Förra veckan presenterade Landskrona stad Fredrik Wegbratt som ny chef för utbildningsförvaltningen. Vad som inte framgick var att han blivit utköpt av sin förre arbetsgivare Vellinge kommun samt att JO håller på att utreda honom. Detta rapporterade Landskronaposten/HD på måndagen. Stadsdirektör Christian Alexandersson påstår att han inte kände till någon JO-anmälan. Så gjorde dock utbildningsnämndens ordförande Lisa Flinth (L).

Annons
 

Beträffande uppsägningen så säger Vellinges kommundirektör Charlotte Unosson till tidningen att man inte delade samsyn på hur utbildningen ska bedrivas och att parterna därför bestämde sig för att gå skilda vägar.  En överenskommelse som enligt uppgift kostade Vellinge närmare 1,4 miljoner kronor.

Anledningen till att justitieombudsmannen utreder Fredrik Wegbratt är att en tidigare kollega i Vellinge anmält honom för att ha mörkat handlingar och brutit mot offentlighetsprincipen.
Utbildningsnämnden i Vellinge kommun har fått fram tills den 24 februari på sig att lämna ett remissvar till JO.

Kommunen nöjd med chefsrekryteringen trots anmälan
På mindre än två år har utbildningsförvaltningen haft inte mindre än fyra tunga ”avhopp” av höga chefer. Lägg därtill att förvaltningschef Carina Leffler lyfts upp och blir biträdande stadsdirektör.  Nu har en ny förvaltningschef anställts och det har börjat ”gunga” innan han ens börjat sin anställning. Landskrona Direkt har frågat utbildningsnämndens ordförande Lisa Flinth (L) om valet av chef.
– Jag har träffat honom och jag ser fram emot att han kommer hit. Jag är glad att han valt att komma till oss, säger Lisa Flinth.

Stadsdirektör Christian Alexandersson säger till Landskronaposten/HD att han inte kände till någon JO-anmälan. Gjorde inte du det heller?
– Jodå. Hans situation är välkänd. Det är ju bara att googla hans namn. Vad beträffar vad Christian Alexandersson känner till eller inte känner till får han själv svara på.

Christian Alexandersson säger alltså till Landskronaposten/HD att han inte känner till någon JO-anmälan och att han inte fått några negativa synpunkter när rekryteringen av ny utbildningschef till Landskrona ägde rum.
– Jag är inte mer insatt än att vi har tagit referenser från politiker och tjänstemän som har gett ett väldigt bra intryck vilket gjorde att vi kände oss väldigt trygga i anställningen. Det som hände där bedömer vi inte vara en sak för oss i Landskrona, säger han till tidningen.

Läs även: Klart med ny utbildningschef

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser