Cityidrott peppade på Globen

Cityidrott är nominerade till Årets Peppare för sitt sätt att skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.
Cityidrott är nominerade till ”Årets Peppare” för sitt sätt att skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Foto: Cityidrott

Vi noterar att Cityidrott i Landskrona har blivit nominerade till det prestigefyllda priset ”Årets Peppare” för sitt arbete med barn och ungdomar i Landskrona och Svalöv och som delas ut på svenska Idrottsgalan i Globen, Stockholm den 27 januari.

Under fjolåret firade Cityidrott 10 årig verksamhet och får nu kröna året och inleda 2020 med en nominering till ”Årets Peppare” som delas ut av Generation Pep i samarbete med Riksidrottsförbundet.
– Vi är oerhört stolta och hedrade av denna nominering och det är ett kvitto på det hårda jobb och det engagemang våra ledare lägger ner varje dag för att aktivera Landskrona och Svalövs barn och ungdomar, säger Marcus Hansson, verksamhetsledare på Cityidrott.
– Oavsett hur det går i slutändan så känner vi oss som vinnare, poängterar han.

Cityidrott reser upp med en delegation till Globen under den aktuella måndagen.
– Det är kul att vårt arbete uppmärksammas utanför Landskrona och Svalöv. Vi har haft mängder av studiebesök från andra kommuner som är nyfikna på hur vi arbetar. Rent av har vi haft besök från en holländsk kommun, berättar Daniel Glantz-Persson på Cityidrott.

Priset ”Årets Peppare” är ett pris som ska belöna en person, organisation eller ett initiativ som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig. Priset delas ut under den direktsända Idrottsgalan i Globen den 27 januari och för Cityidrott blir detta en dörröppnare inför framtiden.
– Vi hoppas kunna inspirera fler kommuner och städer att ta del av vår modell och hur vi arbetar med barn och ungdomar och vår förhoppning är att Cityidrott-modellen ska spridas vidare runt i Sverige, säger Marcus Hansson.

Cityidrott är en av fem nominerade till priset av ungefär 200 andra organisationer från alla hörn runt om i Sverige. Ifjol var det Prins Daniel som delade ut priset från scenen i Globen under direktsändning i SVT.
– De andra är lite nervösa för att vi eventuellt ska vinna och behöva gå upp på scen. Själv är jag bara så sjukt peppad, säger Daniel Glantz-Persson och firare av bredaste leendet.

Generation Pep är en ideell organisation som lanserades av kronprinsessparet i Almedalen 2016.  Carolina Klüft är sedan januari 2019 verksamhetschef för Generation Pep.

Till arkivet