Annons

Sangenberg släpper ny skiva

På fredagen släpps Roine Sangenbergs nya skiva Waterworld.

Roine Sangenberg är en av Landskronas mest produktiva musiker och natten till fredagen släppte han en ny skiva – Waterworld. Vilken i ordningen det är kan han inte svara på på rak arm.

Annons
 

Han har själv gjort över 100 skivor varav drygt 60 finns på marknaden. Dessutom har han deltagit som musiker på åtskilliga plattor.
– Det går inte att räkna. Det rör sig om långt över hundra skivor som jag är med på, säger musikern när han gästar redaktionen.

Skivan som släpps av det lokala skivbolaget Melody Music på de flesta digitala plattformarna är enligt Roine Sangenberg en salig blandning av olika musikstilar.
– Det är allt från jazz och folkmusik till klassisk musik och ambient. En del pop är där också, säger musikern som lagt stor möda på att få allt att låta perfekt.
– Jag spelade in musiken mellan augusti till oktober och därefter har jag suttit i studion och gått genom allt för att det ska bli så perfekt som möjligt. Och jag är mycket nöjd med resultatet.

Som vanligt spelar Roine Sangenberg samtliga instrument på skivan. Han har dock en hel del gäster som står för vokala inslag.
– Här är sångare från USA, Italien, Mexiko och Israel. De har sjungit i egna studios och skickat resultaten digitalt och sedan har jag lagt på sången här hemma i Landskrona. Det är ett mycket kul sätt att arbeta på.

Någon rast och vila blir det inte efter skivsläppet.
– Nej. Jag ska bland annat på turné med Teater Punch vilkas föreställning jag skrivit musiken till. Och sedan väntar en stor utmaning. Det är Universalteatern i Helsingborg som sätter upp pjäsen Sibirien på Helsingborgs stadsteater med start den 20 maj och även här är det jag som skrivit musiken.

Regelrätta livespelningar är dock mycket sällsynta för Roine Sangenberg.
– Det blir någon enstaka i Danmark men faktum är att jag tröttnat rejält på att spela ute. Jag trivs med att producera egen musik och varva detta med att jobba med teatergrupper, avslutar han.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser