Annons

Klart med ny utbildningschef

Stadens nya utbildningschef heter Fredrik Menkus Wegbratt.
Foto: Pressbild

I mitten av december stod det klart att stadens chef för utbildningsförvaltningen, Carina Leffler, blir ny biträdande stadsdirektör. På onsdagen presenterades hennes efterträdare. Ny chef för förvaltningen blir Fredrik Menkus Wegbratt. Närmast kommer han från tjänsten som utbildningschef i Vellinge kommun.

Annons
 

Enligt ett pressmeddelande från kommunen har Fredrik Menkus Wegbratt en lång och gedigen erfarenhet av ledarskap inom pedagogisk verksamhet. Han är utbildad lärare och har haft flera chefsroller inom friskolekoncernen Academedia. Han kommer närmast från en tjänst som utbildningschef i Vellinge kommun.
– Fredrik Menkus Wegbratt är en rutinerad ledare som kommer att vara en stor tillgång för vår organisation. Vi är glada över att ha rekryterat honom till Landskrona, säger Christian Alexandersson, stadsdirektör i Landskrona stad.

– I Landskrona får jag ett spännande uppdrag som jag ser mycket fram emot. Skolorna här har gjort en positiv utvecklingsresa de senaste åren och mitt mål är att fortsätta höja kvaliteten genom systematiskt arbete, säger Fredrik Menkus Wegbratt vars första dag på det nya jobbet blir den 3 februari.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser