Annons

Skottlossning på Pilåkersgatan

Det är rejäla kulhål i bilen som blev beskjuten på Pilåkersgatan på tisdagen.
Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Uppdaterat 15.40

Strax innan klockan 13 på tisdagen larmades polisen till Pilåkersgatan i Landskrona. Enligt ett vittne ska en bil ha blivit beskjuten. Vittnet uppger att det var två maskerade killar som vid 12.50-tiden sköt två skott i bilen innan de försvann på en EU-moped i riktning mot centrum.

Annons
 

Ett stort antal poliser var snabbt på plats och konstaterade att någon skjutit mot den parkerade bilen. Ingen person uppges dock ha kommit till skada. Platsen spärrades snabbt av och bilen beslagtogs för teknisk undersökning. Samtidigt knackade polisen dörr i området för att samla ihop eventuella vittnesuppgifter.

Vittnet som kontaktar Landskrona Direkt berättar att bilen besköts även natten till tisdagen.
– Jag stod och pratade med en granne om nattens skjutning. Då säger grannen att ”där kommer ju mopeden igen”. Och det gjorde den. På mopeden satt två killar. Den som åkte reste sig upp när mopeden stannat och tog fram en pistol och sköt två skott mot bilen innan de försvann från platsen igen, säger det skärrade vittnet.
– De var fullständigt kalla. Efter skotten körde de i lugn takt därifrån.

Polisen håller som bäst på att samla in vittnesuppgifter och vill därför inte uttala sig.
– Vi håller på att samla in uppgifter och därför vill vi inte gå ut med mer information just nu. Men vi tar naturligtvis gärna emot tips via 114 14, säger Evelina Olsson, informatör på Skånepolisen.

Polisen har spärrat av den delen av Pilåkersgatan som ligger i höjd med Sandvången. Allt för att säkra spår efter tisdagens skottlossning.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser