Annons

Bostadsrätter med villakvalité på Lägerplatsen

Så är det tänkt att de tre husen med 36 lägenheter ska se ut på Lägerplatsen.
Illustration: Midroc.

Tolv år efter första beslutet om bostäder på Lägerplatsen har nu bygglovshandlingar lämnats in till kommunen. 2022 kan tre hus med sammanlagt 36 bostadsrättslägenheter stå klara på den omdiskuterade platsen.

Annons
 

Tolv år, nästan på dagen, har det gått sedan den dåvarande byggnadsnämnden med Gerd Bernström i spetsen, om än i oenighet, beslutade att den gamla lägerplatsen som skiljer Exercisfältet från Granet skulle upplåtas för radhusbebyggelse. Planerna ändrades och det kom senare att talas om ett 55-plus boende.  Ett 50-tal grannar protesterade mot bebyggelsen och under fyra år stöttes och blöttes frågan i såväl nämnd som fullmäktige. Detaljplanen överklagades upp till regeringsnivå där man i slutet av 2011 dock gav klartecken. I februari 2013 trodde många att nu var det dags. Då flyttades nämligen åtta glanslindar, en björk, en kastanj och en skogslind från platsen med en smått unik trädflyttningsmaskin ner till ett område bakom Citadellbadet. Allt för att den planerade byggnationen skulle komma igång. En lågkonjunktur samt fokus på Norra Borstahusen kom dock emellan. 2016 får HSB option på Lägerplatsen  men även de har svårt att skapa ett intresse så i våras lät man Midroc ta över markanvisningen.

Nu har Midroc lämnat in bygglovshandlingar och väntar på svar från stadsbyggnadsförvaltningen och dess nämnd.
– Det brukar gå ganska fort här i kommunen. Vi vet ju vad som får byggas, så det är säkert inga problem, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc Property Development AB.

Han berättar vidare om bolagets planer för tomten där han vill se bostadsrätter med villakvalité.
– Vi planerar för cirka 36 bostadsrätter fördelat på tre hus. Bostäderna är ritade av arkitektkontoret Jakobsson Pusterla där fokus har legat på att skapa bostäder med spännande arkitektur och omsorgsfullt utformade planlösningar. Alla bostäder kommer ha rymliga balkonger alternativt uteplats med egen trädgårdstäppa.

Förvaring och bra ljusinsläpp är annat som prioriterats. Lägenhetsstorlekarna varierar från 2-5 rum och kök. På den gemensamma innergården kommer det att finnas gröna ytor och ett växthus att odla i eller bara att umgås i.
– Vi planerar för både vinkällare och gym i källaren samt ett litet mötesrum för bostadsrättsföreningens styrelse. Som det ser ut just nu så planerar vi för en säljstart i mars/april, avslutar Johan Svedström.

Inflyttning är preliminärt beräknad till våren 2022.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser