Annons

Tvärtom-tomten fixade klappen

Glada miner på Ronald Gummessons kontor.

Stoj, stim och glada röster hördes idag på Gamla Kyrkogatan. Det var elever och pedagoger från särskolans klass 1-4 C på Västervångskolan som tillsammans Jonny Karlsson och Daniel Glantz-Persson på Cityidrott, som uppvaktade företagaren Ronald Gummesson som bidragit med julklappar till eleverna.

Annons
 

I samband med julskyltningen var Tvärtom-tomten åter i Landskrona. Sammanlagt samlades det in 811 julklappar och i lördags delades en del av dessa ut.
– Det var många med funktionshinder som inte kunde komma till Tvärtom-tomten. Och då fick jag idén om att ge presentkort i en leksaksaffär istället, berättar Ronald Gummesson.

Så på onsdagen bjöds helt sonika hela klassen till en leksaksaffär i centrum  och där fick eleverna plocka vars en julklapp.
– Det var underbart att se glädjen i barnens ögon, säger elevassistent Katarina Andersson.
– Att någon företagare gör något som detta har jag aldrig varit med om.

När sedan Landskrona Direkt gästade den gemensamma fikan visades allt från dinosaurier och bilar till keyboards upp.
– Jag ska öva mycket i jul. Men vad jag ska spela får bli en överraskning, förklarade Max och längtade efter att få sätta batterier i sin julklappsklaviatur.

Ronald Gummesson har ett gott öga till Tvärtom-tomten. Ifjol ropade han in ett pepparkakshus på auktion för 7 500 kronor där pengarna gick till diakonin och huset skänktes till Malvan.
– Tvärtom-tomten fick i år in rekordmånga julklappar och i lördags kom 20 familjer och fick ta del av dessa. De som blev över skickade vi till ett barnhem i Köpenhamn där det hölls en julfest igår, berättar Jonny Karlsson.

Tvärtom-tomten är ett samarbete mellan staden, Cityidrott och Jenny och Hampus julhjälpen i Landskrona.

Tvärtom-tomten sprider värme, ljus och glädje i Landskrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser