Tvärtom-tomten fixade klappen

Det var glada miner på Ronald Gummessons kontor.
Glada miner på Ronald Gummessons kontor.

Stoj, stim och glada röster hördes idag på Gamla Kyrkogatan. Det var elever och pedagoger från särskolans klass 1-4 C på Västervångskolan som tillsammans Jonny Karlsson och Daniel Glantz-Persson på Cityidrott, som uppvaktade företagaren Ronald Gummesson som bidragit med julklappar till eleverna.

I samband med julskyltningen var Tvärtom-tomten åter i Landskrona. Sammanlagt samlades det in 811 julklappar och i lördags delades en del av dessa ut.
– Det var många med funktionshinder som inte kunde komma till Tvärtom-tomten. Och då fick jag idén om att ge presentkort i en leksaksaffär istället, berättar Ronald Gummesson.

Så på onsdagen bjöds helt sonika hela klassen till en leksaksaffär i centrum  och där fick eleverna plocka vars en julklapp.
– Det var underbart att se glädjen i barnens ögon, säger elevassistent Katarina Andersson.
– Att någon företagare gör något som detta har jag aldrig varit med om.

När sedan Landskrona Direkt gästade den gemensamma fikan visades allt från dinosaurier och bilar till keyboards upp.
– Jag ska öva mycket i jul. Men vad jag ska spela får bli en överraskning, förklarade Max och längtade efter att få sätta batterier i sin julklappsklaviatur.

Ronald Gummesson har ett gott öga till Tvärtom-tomten. Ifjol ropade han in ett pepparkakshus på auktion för 7 500 kronor där pengarna gick till diakonin och huset skänktes till Malvan.
– Tvärtom-tomten fick i år in rekordmånga julklappar och i lördags kom 20 familjer och fick ta del av dessa. De som blev över skickade vi till ett barnhem i Köpenhamn där det hölls en julfest igår, berättar Jonny Karlsson.

Tvärtom-tomten är ett samarbete mellan staden, Cityidrott och Jenny och Hampus julhjälpen i Landskrona.

Tvärtom-tomten sprider värme, ljus och glädje i Landskrona.
Till arkivet