Ung gymnast fick stipendium av Rotary

Meja Engdahl Petersson mottar Rotarys ungdomsstipendium på 10 000 kronor av Landskrona – Citadell Rotaryklubbs president, Sven Bodevik.

På måndagen avhöll Landskrona – Citadell Rotaryklubb sin årliga jullunch. Utöver underhållning, julmat och lotterier så delades ett ungdomsstipendium på 10 000 kronor ut till gymnasten Meja Engdahl Petersson.

Efter ett mellanspel på Hotel Öresund 2018 så avnjöt medlemmarna i Landskrona – Citadell Rotaryklubb sin årliga jullunch på Citadellet. Lunchen inleddes med julmusik av Adriano och Camilla Gaglianello och därefter var det dags för traditionellt julbord.

Efter att medlemmarna låtit sig väl smaka av det dignande julbordet, delade Landskrona – Citadell Rotaryklubbs president, Sven Bodevik ut årets ungdomsstipendium till Meja Engdahl Petersson. Hon är 16 år och hennes stora intresse är rytmisk gymnastik. Den redan så omskrivna talangen tränar och tävlar för Landskrona Kvinnliga Gymnastikförening. 2019 blev hon senior och tävlade på SM i Malmö. Hennes resultat allround blev en tredje plats. I grenfinalerna lyckades hon vinna grenen käglor. Framgången ledde till att Meja Engdahl Petersson blev uttagen till det lag som representerade Sverige vid VM i Azerbajdzjan under september.  Stipendiet från Rotary på 10 000 kronorna kommer väl till användning.
– Det blir till nya tävlingsdräkter och till ett träningsläger. Var detta kommer att bli vet jag dock inte ännu, säger hon till Landskrona Direkt efter mottagandet av den symboliska checken.

Att stipendiet går till en ung och engagerad tjej råder det ingen tvekan om. Hon studerar ekonomi på ProCivitas i Helsingborg på dagarna och den mesta fritiden ägnar hon i gymnastiksalen eller på gymmet.
– Jag tränar och tävlar mellan 20-25 timmar i veckan. Och dessutom är jag med och spelar i ett band. Så jag har att göra, säger hon och skrattar.

Efter stipendieutdelningen blev det mer musikalisk underhållning med jultema innan det var dags för lottdragning och avslutning.

Till arkivet