Annons

Sitt fint annars ryker bänken

Bänken som placerades i hörnet Skolallén/Stora Norregatan är bortplockad sedan de som frekventerat den inte kunde sitta fint nog, enligt ansvariga på kommunen.

Sedan ett par veckor tillbaka har en bänk som under året placerades i hörnet Skolallén/Stora Norregatan varit försvunnen.

Annons
 

En läsare uppmärksammar oss på att det under året gjorts fint på marken och att en bänk placerats ut i hörnet Skolallén/Stora Norregatan, men att den nu är bortplockad.
– Det har varit en mysig hörna och en populär bänk. Killarna som frekventerat den mest har spridit glädje och trygghet åt platsen, säger läsaren som bor alldeles intill.

På kommunen är tongångarna något annorlunda.
– Det stämmer att vi gjorde ett försök till att göra en trevlig plats i korsningen. Tyvärr blev mottagandet inte så bra som vi hoppats. Medborgare har ringt oss flertalet gånger kring att det blivit en otrygg plats och polisen har kontaktats enligt uppgift. Vi valde då att ta bort bänken. Platsen i sig har fått en upprustning med ny stensättning och ny plantering och vi hoppas att den ändå påverkar miljön till det bättre, säger Tora Broberg, stadsmiljöchef.

Motreaktionen låter dock inte vänta på sig.
– Det är ju precis tvärtom. Jag passerar platsen varje dag och killarna som suttit där har möjligtvis druckit en öl men alltid varit trevliga. Det har förekommit märkliga dubbelparkeringar på gatan. Inte vet jag vad det är för affärer som gjorts upp där men när bänken har varit upptagen har det funnits ögon som övervakat platsen och ingen handel har förekommit då, säger läsaren och menar att kommunen utsatt de inblandade för ett övergrepp.
– Herregud. Många Landskronabor känner killarna och vet att den ena av de är handikappad. Det gör de gott med frisk luft och social gemenskap. Här går kommunen på hörsägen. Bedrövligt, slår den närboende fast.

Landskrona Direkt har efterfråga såväl anmälan som händelserapport från platsen men någon sådan har inte hittats hos polisen i Landskrona.

Annons
Annonser
























Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser