”Ute är det nya inne” avslutade Äventyrsförskolans luciafirande

Barnen på Äventyrsförskolan skapade en mysig luciastämning.
Barnen på Äventyrsförskolan skapade en mysig luciastämning.

Fyra- och femåringarna på Äventyrsförskolan hade  övat ordentligt på sånger som de själv valt ut innan den stora dagen kom igår.  Barnens första uppdrag för dagen var att gå lucia på Förenade Cares äldreboende på Segergatan. Annika Ledin från förskolan och Leva Livet-inspiratören Felicia Selmer från äldreboendet har startat upp ett samarbete mellan barn och äldre.
– Detta arbetet kommer att pågå hela våren, berättar Åsa Olsson, rektor på Äventyrsförskolan och ser fram emot vad det kan utmynna i. 

Nästa uppdrag var kvällens luciafirande som framfördes för barnens nära och kära. Förskolans team hade förberett allt i minsta detalj och de hade smyckat gården till en varmt inbjudande stund.
 – Här fanns det glögg, pepparkakor och lussebullar till försäljning. Alla intäkter skänker vi oavkortat till organisationen FRIENDS, säger Åsa Olsson.

Kvällen avslutades med ett framförande av barnen som sjöng låten ”Ute är det nya inne”. Låten är skriven av förskolans pedagoger och producerad av Woodhouseproduktion och Johan Östberg.

Låten kan du lyssna på via Spotify.

Till arkivet