Annons

Leffler kommer att tjäna över 100 000 i månaden

Carina Leffler blir ny biträdande stadsdirektör från och med den 1 januari.

Som Landskrona Direkt avslöjade redan på onsdagen så presenterades på torsdagen utbildningsförvaltningens nuvarande chef Carina Leffler som ny biträdande stadsdirektör från och med den 1 januari. Hennes nya lön landar på 110 000 kronor i månaden.
– Hon är duktig och väl insatt i organisationens kultur, säger Torkild Strandberg, (L) kommunstyrelsens ordförande.

Annons
 

Som utbildningschef hade hon 95 000 kronor i månaden men nu får hon alltså ett lönelyft på 15 000 kronor varje månad, ett jobb hon haft sedan november 2018. Förutom att hon får en lön på 110 000 kronor så får hon även fortsättningsvis en tjänstepensionsförsäkring med en premie på 25 procent av bruttolönen. Dessutom får hon en tjänstegrupplivförsäkring samt en trygghetsförsäkring vid arbetsskada utöver det lagstadgade obligatoriska försäkringsskyddet.

Den som hon kommer att arbeta närmast med är stadsdirektör Christian Alexandersson.
– En av hennes styrkor är erfarenheten av att arbeta med ledningssystem. Det är en fråga vi har fokuserat särskilt på under det senaste året och som vi kommer att fortsätta att arbeta med, säger Christian Alexandersson.

Carina Leffler kommer att finnas kvar som tillförordnad förvaltningschef för utbildningsförvaltningen till dess att en ny förvaltningschef är rekryterad.
– Jag vet inte idag när en ny utbildningschef kan vara på plats. Jag vet inte heller om vi kan hitta denna i de egna leden. Det får framtiden visa, säger Torkild Strandberg.

Läs mer: Hon blir biträdande stadsdirektör

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser