Annons

Gymnaster strålade i Göteborg

Landskronagymnaster på Götalandsmästerskapen. Foto Emma Sandell, domare vid tävlingen.

Götalandsmästerskapen i rytmisk gymnastik arrangerades av GF Energo i Landala Sporthall i Göteborg under lördagen.  Genom tre regionala tävlingar hade gymnasterna i de individuella klasserna kvalificerat sig
till tävlingen. Landskrona Kvinnliga GF var som sig bör på plats med en bukett duktiga gymnaster som kunde resa hem med nya medaljer i bagaget. 
 
Den fria klassen med ungdomsgymnasterna vanns av Landskrona Kvinnliga GFs  Milena Kovalenko.
– Milena inledde med ett mycket bra fristående och följde upp med en stabil insats i boll momentet. I finalen valde Milena att genomföra sitt kägelprogram. En fin siffra för sitt framförande blev belöningen och en tjusig guldmedalj att lägga i samlingen. Milena var nöjd med sin punkt för ungdomsåldern och siktar nu mot juniortävlingar efter nyår, berättar Jenny Engdahl i Landskrona Kvinnliga GF.
 
I juniorklassen tävlade Tuva Henckel, Astrid Kristensson Nilsson och Emma Jönsson.
Alla tre flickorna var enormt störda av det “låga” taket i tävlingshallen och hade problem att placera sina höga kast på ett för dem tillfredsställande sätt. 
– Tuva lyckades bäst och körde stabilt i inledningsgrenarna boll och band. Astrid hade en oturlig miss i inledande bollmomentet, men kom igen bra i grenen käglor. Emma startade med ett nervöst program i rep och under sin förberedelse inför andra grenen bröts en av käglorna. 
Lyckligtvis fanns försäljare av RG redskap på plats, så ett par nya kunde införskaffas.
– Trots ett mycket fint framförande räckte inte poängen till finalplats för Emma som slutade på åttonde plats.
Tuva Henckel  körde på bra i avslutande kägelmomentet och belönades med en silvermedalj.
Astrid Kristensson Nilsson gjorde vad hon kunde i grenen band och hamnade på en fin femte plats.
Vann gjorde Nova Nyqvist från arrangörsklubben GF Energo.
 
Seniorklassen avlöste och Lucia Modeer Castro gjorde en bra insats i inledande grenen tunnband. Kägelprogrammet som var gren två var helt suveränt och Landskronatjejen var i final.  Efter en bra insats även i boll stod det klart att resultatet blev en bronsmedalj. Vann gjorde Fidelie Uddén från Jönköpings GF.
– Men LKGFs Lucia strålade mest på prispallen!
 
I Duo tävlingen för juniorer körde Linnéa Larsson och Emma Jönsson sitt tunnbandsprogram och lyckades med två jämna insatser.
Två nöjda tjejer fick ta emot silvermedaljer.
Vann gjorde Nevis RGK.
 
Landskrona Kvinnliga GFs framgångsrika juniortrupp har ändrat form och övergått till seniortrupp med förstärkning av Lucia Modeér Castro och Meja Engdahl Petersson.
Ett nytt bollprogram med hög svårighetsnivå framfördes av gymnasterna. Två jämna körningar, dock med några misstag. Men det ser lovande ut inför 2020. 
– Guldmedaljer om halsen blev det för Tuva, Astrid, Lucia, Meja och Sanna Agic som ingår i truppen.
 
“En hyfsad dag på jobbet” blev det under coachning av Åsa Christensson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser