Annons

Banger sprängdes vid SD-lokal

Stefan Olsson känner sig bedrövad efter nattens sprängning.

Natten till fredagen sprängdes en ny så kallad banger i Landskrona. Denna gång var adressen Storgatan. En av hyresgästerna på den aktuella adressen är Sverigedemokraterna. Och det är inte första gången partiet drabbas. Den lokala partiordföranden Stefan Olsson har råkat ut för flera sprängningar utanför sin bostad.

Annons
 

Sprängningen av bangers går i vågor. Och just nu så smäller det mer eller mindre regelbundet i Landskrona. Klockan 02.38 inkom ett flertal samtal om en sprängning i centrala Landskrona. Polispatruller skickas till adressen och konstaterar att en detonation inträffat i anslutning till ett trapphus på Storgatan. En ytterdörr fick kraftiga skador och platsen spärrades av för teknisk undersökning.

På första våningen i det aktuella trapphuset är Sverigedemokraterna hyresgäst. Landskrona Direkt träffade den lokale partiordföranden Stefan Olsson på platsen.
– Det är för bedrövligt, säger han och rotar i bråtet efter den söndersprängda dörren.

Nu är det inte första gången som bangers placeras på adresser där politiker bor. Stefan Olsson har personligen utsatts för ett flertal sprängningar.
– Det stämmer. Den senaste var så sent som i tisdags morse. Men det har hänt fler gånger tidigare, säger han och skakar på huvudet.

Stefan Olsson intygar att partiet inte fått några hot. Han vill inte heller spekulera för mycket i om sprängningarna är riktade mot honom eller partiet.
– Jag vet inte vem som mer bor i trappan som nu blivit utsatt. Men det är klart att det inte är omöjligt att det är vi som är målet för sprängningarna. Men jag vet inte.

Landskrona Direkt har försökt nå säkerhetsansvariga på Landskrona stad samt företrädare för polisen som kan uttala sig i ärendet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser