Annons

Fotoutställning på turné

Foto: Jean Hermanson.

Fotoutställningar producerade i Landskrona börjar få spridning i vårt avlånga land.

Annons
 

A way away – svenska fotografer möter världen, 1862 – 2018 visas fram till och med maj på Etnografiska museet i Stockholm. Nu noterar vi dessutom att Arbetets museum i Norrköping till helgen har vernissage för utställningen Svärta – svenska fotografer i den tunga industrin 1968–74. Utställningen som nyligen visades hos Landskrona Foto porträtterar människorna som arbetade inom svensk industri kring slutet av 60-talet och de hårda arbetsförhållanden som var deras vardag.

“Svärta” utgör ett helt unikt tidsdokument som vi är glada att kunna visa på Arbetets museum. Yngve Baum, Jean Hermanson och Odd Uhrbom har alla en makalös förmåga att fånga blicken hos en person, stämningen i en miljö. Deras bilder speglar arbetarnas krav på att bli sedda som individer snarare än utbytbara kuggar i en arbetskraft, säger Sara Grevlund, intendent på museet.

Utställningen är producerad av Landskrona Foto och visas på Arbetets museum 23 november 2019–23 februari 2020.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser