Annons

Kronan på gång

Kronans unga talangfulla damlag i division 1 bjöd på fin volleyboll i helgen. Foto: Mats Klein.

Volleybollsäsongen är igång för fullt och igår hade Kronan tre hemmamatcher i Borstahusen IH.

Annons
 

– Vårt A-lag, som klarade kontraktet i division 1 förra året, har haft en okej start på säsongen. Vinst i premiären mot Falkenberg och sen två bortaförluster mot topplagen Göteborg och Ymer (Borås). Fjärde matchen spelades borta mot Svedala där hemmalaget drog längsta strået och vann en rysare med 3-2, redogör coach Marie Saxne för.

Igår vad det dags för hemmamatch och först ut på förmiddagen stod Degerfors, som förra året spelade i Elitserien, för motståndet. Här var Kronan det bättre laget matchen igenom och bortsett från ett onödigt jämnt tredjeset var det en komfortabel 3-0 vinst som skrevs in i protokollet. Bäst på plan var Ebba Norstedt som varvade fantastiska räddningar med fina anfall.

Match nummer två  var det dags för Kronans nystartade B-lag, som spelar i division 2. Laget har startat säsongen riktigt bra och låg inför gårdagens match trea i tabellen efter tre vinster och två förluster. För motståndet svarade topplaget Ystad och trots att Kronans unga lag gjordes en fullt godkänd match.
– Vi hade ingen riktig chans mot anfalls-starka Ystad. 0-3 slutade matchen. Bäst hos oss var 14-åriga lagkaptenen Karla Filipovic.

Tredje matchen igår spelades sent på eftermiddagen och det var återigen A-lagets tur. Denna gången mot tabellettan RIG Falköping, som tagit idel trepoängare fram tills igår. Det är Riksidrottsgymnasiet och laget består således av landets mest lovande gymnasietjejer.
– Med en imponerande längd satte de skräck i vårt korta lag, kanske kortaste laget i division 1 till och med,  och ryckte ifrån direkt i första set. Vi spelade upp oss men kom aldrig ikapp. I andra set såg det likadant ut fram till 14-20 till gästerna innan vi fick till vårt spel och anpassade oss efter det stora blocket och deras vassa anfall. Plötsligt stämde allt och vi vände setet och vann det med 25-23. Tredje set är nog det bästa vi någonsin spelat. Vi leder hela setet och vinner det enkelt trots att ett av de bästa lag vi mött står på andra sidan nät. I fjärde set tappar vi kontrollen och motståndarna lyckas med allt, medan vi inte får rätt på vårt spel. Setet till dem och dags för ännu ett skiljeset (tredje matchen hittills denna säsong). Här är motståndarna starkare och tar hem setet och får därmed 2 poäng med sig hem till tabelltoppen, berättar Marie Saxne som trots allt låter nöjd med dagen.

– Vi lyckas i alla fall knipa en poäng från dem och gör på det stora hela en riktigt bra match. Och trots att motståndarna är i stort sett idel U-landslagstjejer så matcher vi dem med många jämnåriga spelare och någon betydligt yngre. Med gårdagens fyra inspelade poäng går vi upp på sjunde plats i en haltande tabell med totalt 7 poäng. Och då har vi mött samtliga tre topplag så här långt, varav två fortfarande är obesegrade. Vår bästa spelare var Moa Mellblom som fördelade passen riktigt bra och tog massor med egna poäng på luriga överlägg och bra servar.

Inför säsongen tappade Kronan några spelare, därav den kanske bästa spelare förra säsongen, Rakel Nilsson.
– Hon gör sin militärtjänst i Revinge och valde av praktiska skäl att signa för Svedala där hon ingår i deras elit-trupp. Tjejerna som är kvar har tagit stora kliv och framförallt är det kanske stämningen i truppen som är betydligt bättre nu än förra säsongen.
– Ebba Norstedt är tillbaka på allvar efter sin svåra knäskada för 1,5 år sedan och var lysande i båda matcherna igår. Och ny i truppen från egna leden är Emilia Saxne, en talang utöver det vanliga. Hon fyller snart 13 år men har redan hunnit spela in sig i A-laget och tar många poäng oavsett vilken position vi sätter henne på. Tillbaka är även Fanny Persson som bidrar mycket med sitt lugn och sin rutin. Och i och med att vi startat ett B-lag får alla mer speltid, då vi varvar A-lagstjejer med U-lagstjejer i detta lag. Ungdomarna växer av att spela med de äldre och de äldre växer av att få ta stort ansvar och få mer speltid. Så här långt har säsongen alltså varit riktigt bra för Kronans båda damlag, avslutar Marie Saxne.

Ebba Norstedt var tongivande i segermatchen mot Degerfors. Foto: Robert Karlsson.

Emilia Saxne anfaller. Foto: Robert Karlsson.

Moa Mellblom storspelade mot Falköping. Foto: Mats Klein.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser