Boka in en julmarknad i Landskrona

Så här juligt var det på Nova Harmonia´s café på Ven ifjol och inte lär julstämningen var mindre vid årets julmarknad. Foto: Privat.
Så här juligt var det på Nova Harmonia´s café på Ven ifjol och inte lär julstämningen var mindre vid årets julmarknad.
Foto: Privat.

Just nu förbereds det som bäst för stundande julmarknader runt om i Landskrona. Först ut är man på gamla stationsområdet där julfirandet skjuter fart redan under helgen 23-24 november.

För tredje året i rad smygstartar Skumpa & Spaljé samt Hemslöjden i Skåne julfirandet en månad i förtid på gamla stationsområdet. Helgen därpå är det dags för stadens eget arrangemang, Jul i Landskrona, som i år tar sin utgångspunkt från teaterplatsen där det bland annat utlovas trubadurmusik framfört av duon Två Vänner, det vill säga Dennis Camitz och Jokke Pettersson. Årets lucia utses samt vinnare av butikernas skyltfönstertävling. Även besök av Tvärtom-Tomten. Den första advent vankas det dessutom klassiskt och stämningsfullt julstök på museet.

Söndagen den 8 december klockan 13-18 bjuder  Aktiva Axeltofta Fritidsförening in till en mysig julmarknad på Tångvägen 15 i Häljarp.  Hit kommer tomten och han delar rent av ut små klappar till de minsta barnen. Servering och grill utlovas liksom massor av utställare på plats med allt från honung till konsthantverk på försäljningsborden. Den andra advent anordnas också den traditionella årliga julmarknaden på Kvarntorget.

Gammaldags julmarknad med stort julpyssel för barnen blir det i Asmundtorp denna söndag. Tomten delar ut godis till de små och för de vuxna finns julmarknad med bland annat, hemstöpta ljus, hantverk och blommor.

Borstahusdagen Vinter
Lördagen den 14 december är det så dags för Borstahusdagen Vinter. Klockan 12-16 fylls området runt hamnen med aktiviteter för både stora och små. 

Även på Ven bjuds på Julmarknad. Notera  söndagen den 15 december klockan 11.00-16.00 i almanackan.
– Vi bjuder in till en julmarknad i genuint mysig och trivsam lantlig miljö på Nova Harmonia, beläget på Mildahnsväg 29, säger medarrangör Christel Ericsson och utlovar att många utställare finns på plats och erbjuder sina produkter.
– Allt från olika sorters hantverk, i form av silverarbeten, garn, stickat, keramik, smycken, julsaker till goda delikatesser som sillinläggningar, marmelad, honung, bröd, marsipan och julgodis. Vi kommer även att ha livemusik i form av Ukulelekompaniet, som verkligen höjer julmyset. Skolbarnen från Ven kommer och sjunger lite julsånger, avslutar Christel Ericsson.

Till arkivet