Annons

Årets hållbara gymnasieskola

1770 för-, grund- och gymnasieskolor ingår i programmet Grön Flagg av dessa korades idag Öresundsgymnasiet till årets hållbara gymnasium av organisationen Håll Sverige Rent. Foto: Privat.

Idag är det Grön Flagg-dagen, den stora hållbarhetsdagen för skolor och förskolor i hela Sverige. Under en hel dag firas och visas skolornas insatser inom hållbar utveckling upp. Förutom att alla som jobbar med Grön Flagg får hissa den fina flaggan, delar Håll Sverige Rent ut priser till Årets Hållbara Förskola, Skola och Gymnasium. Ur ett lokalt perspektiv kan Landskrona sträcka på sig då Öresundsgymnasiet prisades.

Annons
 

I sal 335 på Öresundsgymnasiet följde man med spänning livesändningen över Facebook där det klockan 11.11 idag den 11/11 förkunnades vilken gymnasieskola som utförts det bästa Grön Flaggarbetet i Sverige. Jublet hördes antagligen ut till Regeringsgatan när priset för Årets hållbara gymnasieskola tillföll just Öresundsgymnasiet med motiveringen:

” För deras arbete med beteendeförändring för att minska matsvinnet, öka återvinningen och konsumera mer hållbart. För ett aktivt och engagerat Grön Flagg-råd som har inspirerat och informerat om en hållbar livsstil, såväl lokalt som globalt och i flera olika kanaler. ”

Fakta: Grön Flagg

– Med Grön Flagg vill Håll Sverige Rent sätta hållbar utveckling högt på agendan och därmed skapa livsviktig förändring.
– Grön Flagg drivs av Håll Sverige Rent och ingår i det internationella nätverket Eco-Schools, ett världsomspännande lärandeprogram inom hållbar utveckling. Som medlem får skolan ett dagligt stöd i form av vägledning, inspiration och expertis. Medlemsskolorna granskas och certifieras efter Grön Flaggs riktlinjer.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser