Annons

BoIS föll i kvalet

Uppdaterad 15.45

Det blir inget spel för BoIS i superettan 2020. Detta står klart efter att Öster vann den andra kvalmatchen med 1-0. Matchen präglades av kamp och hemmalagets ledningsmål kom med en kvart kvar av tillställningen.

Annons
 

Matchen var om mer tillknäppt än den första åtminstone fram till Östers ledningsmål. I Första halvlek hade hemmalaget mycket boll men då det var BoIS som var tvingade att göra mål så var det inte direkt någon rusning. I den sista kvarten fick BoIS ha lite mer boll men några heta chanser hade inget av lagen.

I andra halvlek tog BoIS allt mer över spelet men, precis som i första halvlek, och även i första mötet i Landskrona, så släppte inte Öster till något. Istället var det hemmalaget som  stack upp i minut 74. Det var James Keene som fick ett perfekt läge mitt framför mål och även om Amr Kaddoura var på bollen så lyckades han inte styra den utanför.

1-0 var ett faktum och när domare Adam Ladebäck blåste straff till öster efter att Philip Andersson nickat för nätt tillbaka till Amr Kaddoura. Följden blev TT James Keene fälldes av målvakten, Keene slog dock inte sin straff bättre än att bollen gick över mål via ribban.

Detta inträffade med cirka 10 minuter kvar av ordinarie tid. Och detta blev även startskottet för en randig intensiv. Men närmare än ett kanonskott av Filip Olsson på övertid kom inte BoIS och därmed spelar de randiga i söderettan 2020.

Billy Magnusson är naturligtvis tagen efter matchen.
– Just nu känns det för jävligt men killarna har gjort ett grymt jobb, säger tränaren.
– Vi får lite bättre grepp i andra halvlek men det räcker inte idag, säger Billy Magnusson och sammanfattar kvalet.
– Vi spelar jämnt i drygt 180 minuter mot ett lag som egentligen är ett stabilt Supereettanlag och det säger en hel del av vår kapacitet.

Nu väntar tre dagars ledighet innan truppen varvar ner säsongen.
– Sedan tränar vi två veckor till innan truppen tar en välbehövlig långledighet, säger Billy Magnusson och avslutar.
– Jag vill passa på att hylla fansen som följt oss hela säsongen och framför allt i kvalet. Idag hade flera hundra supporters rest till Växjö för att stötta oss och det gjorde dom med bravur. Jag vill rikta ett stort tack och jag hoppas på samma stöd nästa säsong.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser