Annons

1-1 i halvtid i kvalet

Linus Olsson gjorde BoIS mål i matchen mot Öster.
Foto: Nisse Nilsson

Uppdaterad 22.40

BoIS förlustfria svit håller i sig. Den viktiga kvalmatchen mot Öster på IP på torsdagen slutade 1-1. De 4 035 åskådarna fick se Linus Olsson ge BoIS ledningen i nionde minuten. De fick också se Dragan Kapcevic kvittera fyra minuter senare.

Annons
 

Med tanke på väder, årstid och hur viktig matchen var så var det en hyfsat bra fotbollsmatch på IP. Men visst var det som Östers tränare Denis Velic konstaterade efter matchen.
– Den som vill se fin fotboll får nog titta på någon annan match, sade han.

Och en kamp var det. BoIS började piggt och Linus Olssons mål kom efter en fin krosspassning och ett fint framspel.
– Jonathan Asp visar att han spelat allsvenskt när han får fram bollen till mig. Jag behöver bara lägga den i första, sa Linus Olsson efter matchen.

Öster kom dock tillbaka redan efter fyra minuter. Det började med att BoIS mittfält drällde med bollen och spelvändningen resulterade i en dubbelhörna och på denna tåade Dragan Kapcevic in bollen i en tilltrasslad situation.

Därefter tog gästerna över spelet allt mer. Dock utan att skapa några riktigt heta chanser. När BoIS hade bollen så passades den mestadels mellan spelarna i backlinjen och Amr Kaddoura i målet.
I slutet av halvleken lyckades BoIS dock komma mer in i matchen och Robin Hofsö var nära att peta in ett ledningsmål i slutet av halvleken men han fick bollen lite långt ifrån sig.

BoIS kändes lite piggare i andra halvlek och efter knappt tio minuter så hade Kevin Jensen en nick från ett bra läge men bollen gick strax över målet. Och efter en dryg timme hade Linus Olsson ett gyllene läge att göra sitt och BoIS andra mål men han nådde inte riktigt ända fram.

Matchens sista chans hade Jacob Ondrejka men han fick se sitt skott i 91 minuter gå rakt i famnen på Robin Malmkvist i Östermålet.

På den påföljande presskonferensen konstaterade Östers tränare Denis Velic att matchen blev ungefär som han förväntat sig.
– Vi visste att vi skulle få slita hårt men jag tycker att vi genomförde matchen ok. Vi hade lite problem i första men i andra tycker jag att vi får matchen dit vi vill. Jag tycker att vi stänger bra. Det viktiga var att vi kom tillbaka så snabbt efter BoIS ledningsmål, sade han.

Även BoIS tränare Billy Magnusson var nöjd efter matchen trots att man “bara” fick 1-1 och efter att BoIS haft de hetaste målchanserna.
– Vi har tiden för oss, allt att vinna. Jag känner mig trygg och vi går stärkta ur denna matchen. Vi har mer att ge, sa han.

Billy Magnusson har redan nu klart för sig vad som gäller på söndag då de båda lagen ska mötas i Växjö.
– Kvalet är en kamp på 180 minuter plus lite till och vi är halvvägs nu. Vi ska göra minst ett mål och det har vi kapacitet till. Vi ska analysera en videoinspelning imorgon och gå genom allt. Vi kommer att vara taggade till tusen i Växjö.

BoIS har alltså nu 17 raka tävlingsmatcher utan förlust. Om det blir en 18:e får vi se på söndag. Då avgörs det om det ska spelas Superettan- eller Söderettanmatcher på IP 2020.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser