Annons

BoIS förpassade Kristianstad till division 2

BoIS fullkomligt krossade Kristianstad FC på bortaplan på måndagen. Matchen slutade 0-6. Robin Hofsö gjorde två av målen och Linus Olsson gjorde resten. Segern innebär att BoIS såg till att Kristianstad får spela i division 2 nästa säsong.

Annons
 

BoIS hade fullständig kontroll under hela matchen. Redan i den 5 minuten gjorde Robin Hofsö 0-1 efter ett perfekt inlägg från högerkanten av Dennis Olofsson.  Hemmalaget han aldrig resa sig efter chocken. I minut 14 kom ett nytt inlägg från högerkanten, denna gång av Kevin Jensen och denna gång var det Linus Olsson som nätade.
BoIS fortsatte att ånga på och Patric Nwadike var nära att sätta trean efter en frispark av Jonathan Asp. Men det skulle bli Linus Olsson som gjorde 0-3. Först var han nära i minut 20 men i den 24 minuten missade han inte då han på mållinjen nickade in bollen, även denna gång efter ett anfall på högerkanten.

Därefter slappnade BoIS av en aning och lät hemmalaget styra spelet en aning men närmare än ett skott mitt på Amr Kaddoura lyckades inte Kristianstad få till.

De som trodde att BoIS skulle slappna av i andra halvlek tog fel. Redan i minut 51 kom 0-4. Det var Kevin Jensen som hittade Robin Hofsö som bara behövde sätta till en bredsida och raka bollen i öppet mål.
Efter detta höll BoIS i spelet utan att förta sig men efter en dryg timme blixtrade de randiga till. Det var Linus Olsson som hälla sig framme två gånger om inom loppet av en dryg minut. Och med 0-6 på resultattavlan så var segern såklart i hamn. Närmare än ett stolpskott kom inte hemmalaget och efter 90 minuter och 20 sekunder blåste domaren av matchen.

BoIS tränare Billy Magnusson var av naturliga skäl glad efter matchen.
– Vi får en perfekt start och hittar ytorna. Detta i kombination med effektivitet framför mål gör att vi tar musten ur Kristianstad direkt. Jag tycker att vi har fullständig kontroll på matchen, säger tränaren.

Naturligtvis förtjänar Robin Hofsö och Linus Olsson beröm men även Amr Kaddoura har en avgörande roll i laget.
– Han har växt fram till en riktigt bra målvakt i år. Han har hållit nollan i 16 matcher och det talar ett tydligt språk, säger Billy Magnusson.

På lördag är det dags för årets sista seriematch innan det är dags för kval nästa vecka och Billy Magnusson har en önskan.
– Jag hoppas nu att Landskronaborna sluter upp. Vi vill visa alla vad vi kan. Det hade varit underbart att få avsluta serien med en riktigt hög publiksiffra och en röststark publik.

Lördagens match mot Lindome börjar klockan 14.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser