Barnbidrag för stora och små

Bakre raden från vänster Pelle Wannergren Göran Lindell Peter Cemjack, Göran Andersson Mikael Evertsen Främre raden från vänster Charlotte Thell Leonida Kembro Vilja Skeppstedt Maria Skog Wessfeldt Stefan Andersson Foto: Stefan Andersson
Bakre raden från vänster: Pelle Wannergren Göran Lindell, Peter Cemjack, Göran Andersson och Mikael Evertsen
Främre raden från vänster: Charlotte Thell, Leonida Kembro, Vilja Skeppstedt, Maria Skog Wessfeldt och Stefan Andersson
Foto: Stefan Andersson

Lördagen den 16 november är det åter dags för Barnbidraget på teatern. Barnbidraget är ett välgörenhetsprojekt som arrangeras av Göran Andersson tillsammans med Lions club Landskrona. Precis som tidigare år består Barnbidraget av en förmiddagsföreställning med Sander & Gander och på eftermiddagen står välgörenhetsorkestern Sammelsurium redo att med hjälp av fina gäster underhålla publiken under 2,5 timme.

Nytt för i år är att Sander & Gander gästas av clownen Majsan spelad av Marie Sehlin.
– Majsan är en clown man aldrig riktigt vet var man har. När vi träffade henne för att planera föreställningen förstod vi direkt att hon kommer att ”stöka” till det för oss. Detta kommer att bli en föreställning som kan sluta hur som helst. Det känns som om hon kommer att skoja och lura både publiken och oss, säger Göran Andersson.

Ännu en nyhet är att denna föreställning kommer att teckenspråksgestaltas av teckenspråkstolken Eva Zaar.
– Kan det bli bättre? undrar Göran Andersson.

Föreställningen som varar en timme kostar 60 kronor och börjar klockan 11.00

Eftermiddagskonserten som kostar 150 kronor och börjar klockan 16.00 bjuder också på fina nyheter.

Årets gäster är Vivian Buczek.
– Vivian är en flitigt turnerande jazzsångerska som i dagarna har släppt en CD som heter ”A woman`s voice”. Hon kommer att framföra ett par jazzlåtar och med sig har hon en trio bestående av Hampus Petersson trummor, Tilda Björnberg piano och Ludvig Hyrefelt kontrabas. Missa inte Vivian, uppmanar Göran Andersson.

En annan gäst är Peter Cemjack.
–  Peter är en välkänd Landskronaprofil som i vanliga fall lirar med Flashback och Spice Duo. Jag vet vad Peter Cemjack kan och jag är mycket glad att han ställer upp. säger Göran Andersson.

Ingrid Savbrant (Ingrid Savbrant Band och Blues Sisters) som för övrigt bor i Malmö kommer och bjuder på ett par bluesiga låtar.
– Alla som träffat henne tidigare vet vilken kapacitet den damen har.

Precis som tidigare år gästas Barnbidraget av Lotti Praznik.
– Varje år levererar hon en ny låt och så även i år. Den här gången får hjälp av Leonida Kembro, Oscar Ericsson och Ludvig Hyrefelt.

Vilja Skeppstedt är en ung tjej med mycket talang, attityd och karaktär.
– Hon ställer upp för första gången på Barnbidraget men har redan trots sin ringa ålder en hel del rutin från Kulturskolan i Landskrona.

Göran Andersson fortsätter.
– Vi får också fint besök av Julia Andersson. Julia studerar på Operahögskolan i Stockholm. Jag har hört Julia sjunga flera gånger och ”gåshud” är det minsta man får när man hör och ser henne. Kanske kommer även Ella Bajtner som varit med tidigare och berättat om sin kamp mot cancer som hon hade när hon var 3-4 år. Har vi tur bjuder hon också på en sång.

Välgörenhetsorkestern Sammelsurium som är Barnbidragets husband består i år av Charlotte Thell, Mikael Evertsen, Pelle Wannergren, Göran Lindell, Stefan Andersson, Maria Skog Wessfeldt, Leonida Kembro och Göran Andersson.

Det lär bli bluesiga toner när Ingrid Savbrant dyker upp på scenen. På bilden backas hon upp av Mats Helmer på gitarr.
Till arkivet