Annons

Landskronaborna trotsade regnet under kulturnatten

Nattvandrare från Lottakåren kom förbi och skulade och tittade på utställningarna på Galleri Direkt.

Ovädret som svepte in under fredagskvällen ställde till en del ofog för arrangörerna av årets kulturnatt.
Regnet öste ner och tyvärr även in till oss. Det ironiska i sammanhanget var att teknikern spelade ”It´s Raining Men” strax innan en dansföreställning och då fullkomligt forsade det in genom taket, berättar Peter Cemjack, producent vid Kulturskolan som till slut fick ställa in och utrymma lokalerna.

Annons
 

– Vi genomförde kulturnattens historiskt sett blötaste arrangemang genom tiderna med den äran, anser Emeli Zeilon, kultursekreterare i Landskrona stad och ytterst ansvarig för fredagens kulturnatt.

Regnet fullkomligt öste ner på fredagskvällen men det hindrade inte Landskronaborna från en sväng på stan. Ett 40-tal arrangörer bjöd på mängder av arrangemang. Landskrona Direkts redaktion förvandlades exempelvis till Galleri Direkt och här kunde en gatuskyltsutställning av Etiskvandalism beskådas, liksom stolliga stolar i luffarslöjd gjorda av Maria Goldstrand.
– André Tajti från AT-FOTO som i vanliga fall levererar blåljusbilder till våra nyheter, hade gjort printar på flera dramatiska händelser i Landskrona med omnejd. Ett par av bilderna är redan smått klassiska i sin genre, säger Kary Persson för kvällen gallerist men i vanliga fall nyhetsförmedlare på nättidningen.

För underhållningen svarade Peter Cemjack och Emma Lundmark som bjöd på covers vilket även Alice Goldstrand och Ingrid Lundquist gjorde lite senare på kvällen.

Vid ett av skrivborden satt författaren Tony Johansson och sålde och signerade sina deckare, Den tredje passageraren samt Smugglaren.
– Det gick över förväntan bra, tillstod han.
– Jag kommer gärna tillbaka, sa författaren och om det var för att göra research för kommande böcker där Landskronadigital kommer att medverka eller för att sälja desamma blev vi inte kloka på.

Öppet i veckan
André Tajtis bilder samt utställningen av EtiskVandalism finns att beskåda hela veckan ut.  
Följande öppettider gäller: måndag-fredag 14-17 samt lördag och söndag 12-16.

Avslutningsvis, eftersom vi inte kunde ge oss ut på stan och bevaka rekommenderar vi ett besök hos våra kollegor på Lokaltidningen och HD.se.

Emma Lundmark och Peter Cemjack alternerade mellan ett par av gallerierna under kvällen.

Maria Goldstrand med sina stolliga stolar.

Monica Thalin, Anna Classon och Anders Ekbladh minglade på Galleri Direkt.

När barnbarnet ställer ut så är det självklart att komma och titta.

Alice Goldstrand och Ingrid Lundquist spelade och sjöng.

Många var nyfikna på André Tajtis dramatiska bilder.

Tony Johansson signerade sina böcker.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser