Hon får Rotarys ungdomsstipendium

Meja Engdahl Petersson får Landskrona-Citadell Rotaryklubbs Ungdomsstipendium 2019. Stipendiet är på 10 000 kronor och kommer att delas ut vid klubbens jullunch på Citadellet 16 december.

Meja Engdahl Petersson är 16 år och hennes stora intresse är rytmisk gymnastik. Hon tränar och tävlar för Landskrona Kvinnliga Gymnastikförening. 2019 blev hon senior och tävlade på SM i Malmö. Hennes resultat allround blev en tredje plats. I grenfinalerna lyckades hon vinna  grenen käglor. Framgången ledde till att Meja Engdahl Petersson blev uttagen till det lag som representerade Sverige vid VM i Baku under september.

– Det är andra året Ungdomsstipendiet delas ut. Det instiftades i samband med Landskrona-Citadell Rotaryklubbs 50-års jubileum, meddelar Birger Olsson, sekreterare i Landskrona-Citadell Rotaryklubb.

Stipendiet är avsett att delas ut till en eller flera personer för att stödja och uppmuntra förtjänstfull verksamhet som på något sätt bidragit till en positiv utveckling i vid bemärkelse för Landskrona stad.

Fakta om Rotary
Rotary är ett världsomspännande yrkesnätverk med 1,2 miljoner medlemmar varav ca 23 000 i Sverige. Landskrona Citadell Rotaryklubb är en av drygt 500 klubbar i Sverige och har ca 70 medlemmar.    Alla klubbar gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

Till arkivet