Annons

Landskrona Simsällskap tvåa i distriktet

Tvåa i Skåne. LS står sig starka i regionen på såväl senior- som juniorsidan. Det visade simklubben vid DM-tävlingar i Kristianstad i helgen.

Landskrona Simsällskap hade en lyckad tävlingshelg vid DM/JDM i Kristianstad den gångna helgen. LS slutade på andra plats i juniorpoängstriden och på andra plats både bland juniorerna och seniorerna i medaljstriden med totalt 17 guld, 23 silver och 5 brons. 

Annons
 

Emil Hassling-00 hamnade överst på prispallen på 50 bröstsim, 200 frisim, 100 medley och 200 medley.
– Mångsidiga Emil tog dessutom hela sex silvermedaljer spridda över flera distanser och simsätt. I de flesta lopp var i tät konkurrens med klubbkompisen Linus Kahl-01 som även han lämnade tävlingen med fyra guld. På 100 medley fick vi glädjande nog se en delad seger mellan Emil och Linus med tiden 57,67. Linus övriga guld simmades hem på 100 bröstsim, 200 bröstsim och 400 medley. Med sig hem i bagaget fick han även tre silver, redogör klubbens cheftränare David Söderstjerna.

LS övriga medaljörer var Christoffer Dellhede-01 som hamnade på andra plats på paraddistansen 100 ryggsim. Emelie Ek-Wärn-04 och Elin Johannesson-99 tog även de vars ett silver på 50 ryggsim respektive 1500 frisim. Båda med snabba lopp strax över deras personliga rekord. 

Killarnas lagkappslag är regerande svenska juniormästare och vann i helgen guld på 4×50 medley med 1.47,00, silver på 4×100 medley och brons 4×50 frisim. 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser