Annons

Bästa resterkocken sökes

LSR är just nu med och finansierar en tävling som heter Resterkocken. Nu hoppas man på många tävlande ungdomar från Landskrona och Svalöv.

Nu kan elever i grundskolan tävla om bästa receptet på sådant som rester från kylen, grädde som snart går ut och ris från förra året. Första pris är 3 000 kronor till klasskassan och inspiration med matkreatören Malin Broman. Ytterligare 24 vinnare får presentkort till klassen på 900 kronor från Matsmart.

Annons
 

Nästan hälften av den mat vi slänger skulle vi faktiskt kunnat äta. Och det onödiga matavfallet handlar inte enbart om slöseri med livsmedel. Det handlar även om bortkastade pengar. Livsmedelsverket har räknat ut att en tvåbarnsfamilj kan spara upp till 6 000 kronor varje år bara genom att slopa det onödiga matavfallet.

Skolans bästa resterkock
Resterkocken är en matlagningstävling för elever i södra och nordvästra Skåne. Nu kan de som går i årskurs 4-9 tävla om att bli skolans bästa resterkock. Tävlingen vill vara en kreativ katapult för matlagning med rester och matvaror med kort hållbarhet.
– Dagens barn och ungdomar visar ett aldrig förr skådat engagemang för klimat och miljö. Så nu hoppas vi att ännu fler ska få kunskap om hur matsvinnet kan minska och hur de rester som ändå uppstår kan användas till något värdefullt, säger LSR:s VD Robert Svensson.

Resterkocken pågår mellan 1 oktober och 1 december.
Om du vill veta mer rekommenderas ett besök på resterkocken.se.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser